Home & Garden

Schoonmaken met Marja: Een opgeruimde hal!

dinsdag, 15 oktober 2019

Tja, de hal is het eerste wat je ziet of waar bezoek naar binnenkomt. Die wil je lekker opgeruimd en netjes houden. Nu is het meestal de plek waar je van alles dumpt wat je niet in je huiskamer wil hebben.

Iedere maand geef ik, Marja Middeldorp van het blog Schoonmaken met Marja, speciaal voor bezoekers van de Huishoudbeurs handige tips en tricks voor een lekker opgeruimd en schoon huis. En dit keer dus tips voor een opgeruimde hal!

Begin met een prullenbak

Op de meeste plekken in huis hebben we een prullenbak staan. Maar in de hal vergeten we die. Daarom heb ik in mijn hal altijd een klein prullenbakje staan. Als ik bijvoorbeeld de post doorneem, gooi ik de lege enveloppen of folders die ik niet nodig heb direct weg. Of wat dacht je van de kinderen die thuiskomen met spullen die direct weg kunnen. De hal is de plek waar jedie spullen kunt wegooien, zodat ze niet blijven rondslingeren.

Jassen, tassen en schoenen

Ken je dat, van die kapstokken die uitpuilen van de jassen en tassen. De helft eindigt op de grond omdat ze er gewoon niet meer bij kunnen! Terwijl we in de meeste gevallen toch maar één jas aan kunnen trekken als we de deur uitgaan. En meestal is dat steeds dezelfde jas. Dus waarom zorgen we er niet gewoon voor dat we de jas, de tas en de schoenen die we het meeste dragen ophangen in de hal, terwijl we de andere jassen opbergen in de kast? Zo houd je de hal altijd schoon en overzichtelijk én val je niet over bergen met ongebruikte kledingstukken.

Waar zijn mijn sleutels???!!!

Ik ben soms heel klunzig en, zoals velen van jullie, mijn sleutels kwijt. Altijd op een moment dat je heel veel haast hebt en zeker geen tijd hebt om de sleutels te gaan zoeken. Gggrrrrrr! Daarom is het handig om bij de deur of op een andere opvallende plek een haakje op te hangen waar je ALTIJD je sleutels ophangt. Maak er een gewoonte van, want dat scheelt enorm veel tijd. Je kunt de sleutels ook aan de binnenkant in het slot hangen, dan kun je er nooit omheen. Het scheelt niet alleen veel tijd, je gaat ook een stuk relaxter de deur uit!

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van de Huishoudbeurs. Wil je meer tips van mij abonneer je dan op mijn Youtube kanaal of ga naar mijn blog Schoonmaken met Marja.

Meer lezen?:

- Huismijt weg ermee
- Zo krijg je een stralend schone wasmachine