Nieuw! Het Huishoudbeurs Theater

Een informatief & inspirerend theaterprogramma voor en door vrouwen, met zeer diverse onderwerpen. Een plek waar je je veilig kunt voelen, dubbel ligt van het lachen en een traantje wegpinkt. Er is plaats voor 75 personen (vrije inloop), maar wees er op tijd bij, want vol = vol.

De bezem door je leven – Diana Monteny

Krijg eindelijk het overzicht terug in huis! Heb jij last van chaos in huis, niets meer kunnen vinden, spullen daardoor dubbel kopen, niet weten waar te beginnen met opruimen en daardoor onrust in jouw hoofd? Het komt veel vaker voor dan je denkt. Mensen die graag hun huis, kamers, kasten, kledingkasten en keuken op orde willen hebben, maar niet weten waar ze moeten beginnen.

 

Orde, overzicht en structuur zit in Diana’s natuur! Als NBPO professional organizer is het haar missie om drukbezette mensen met een chaotisch huis te helpen. Zodat er meer tijd overblijft voor ontspanning en leuke dingen doen! Jouw huis moet jou dienen, niet andersom. Spullen op een logische plek, op een overzichtelijke manier, laat de ruimte voor jou werken. Stap voor stap begeleid Diana je naar een opgeruimd huis. Ze haalt de bezem erdoor!

 

Je ontdekt ook hoe je kunt voorkomen dat je huis opnieuw een rommel wordt. Met nieuwe gewoontes kost het onderhouden en op orde houden van je huis veel minder energie. Kom erachter welk opruimtype jij bent. Uiteraard ga je naar huis met praktische tips hoe het opruimen aan te pakken met Diana’s 10 gouden opruimregels.

Omgaan met rouw – Annemiek Dogan

Annemiek maakte zelf verlies mee toen ze haar dochtertje halverwege de zwangerschap verloor. Ze kreeg reacties als ‘je bent nog jong je kunt nog zoveel kinderen krijgen’ en andere goed bedoelde opmerkingen waar ze niets mee kon. Ze besefte dat we nergens leren over rouw. Sindsdien is het haar missie om het taboe rondom rouw te doorbreken en lanceerde ze de Grief.Academy. Ze vindt het verschrikkelijk dat mensen zich eenzaam voelen na verlies of het juist wegstoppen. Vrienden, familie, buren of collega’s willen graag helpen maar weten vaak niet hoe. Als je zelf rouw ervaart of anderen wilt helpen, is dit college voor jou.

 

Rouw is voor iedereen anders, daarom zal ze zoveel mogelijk praktische tips delen zodat je eruit kunt halen wat bij jou past. Annemiek zal haar kennis, kunde en persoonlijke ervaring delen. Na dit theater college weet je wat rouw is, hoe je ermee om kunt gaan, hoe je anderen helpt in rouw en wat het grootste medicijn is. Annemiek woont met haar gezin in Portugal en geeft maar weinig presentaties. Dit is een unieke kans om haar live te zien. In februari verschijnt haar nieuwe boek ‘Ik ben er’ boordevol tips om te helpen bij rouw.

Elfin

Beleggen voor vrouwen - Puck Landewe & Lieke Danenberg van elfin

Eerder stoppen met werken? Een eigen bedrijf starten? Op wereldreis? Het vuurtje om met je financiën aan de slag te gaan gaat feller branden als je weet waar je het voor doet. Al jouw levenswensen zijn een stuk haalbaarder indien je financieel vrij bent. Maar hoe word je financieel vrij? Puck en Lieke leggen uit wat beleggen is en hoe je door beleggen je geld vóór je aan het werk kan zetten.

 

Een plan. Financiële vrijheid begint bij inzichtelijk maken hoe jouw situatie is. Hoeveel geld komt er maandelijks en jaarlijks binnen, en hoeveel gaat eruit. Inzicht geeft grip. Als je inzicht hebt kun je een stap verder gaan: een financieel plan maken.

Een buffer. Het is belangrijk om voldoende spaargeld te hebben. Mocht je een keer financiële tegenspoed ervaren, dan kun je hierop terugvallen. Maar niet alleen dat: voldoende geld op je spaarrekening slaapt erg prettig.

Financiële ruimte. Financiële vrijheid creëer je door het gat tussen je inkomsten en uitgaven zo groot mogelijk te maken. Hoe meer geld je overhoudt elke maand, hoe meer je opzij kan zetten voor jouw droom. Heb je al eens gedacht aan een extra inkomstenbron?

Beleggen. Beleggen is de manier om van je geld méér geld te maken. Als je zorgt voor voldoende basiskennis en weet hoe je risico’s kan minimaliseren, dan kan beleggen een hele interessante manier zijn om je geld te laten groeien. Benieuwd hoe je dit doet?

 

In het Huishoudbeurs Theater geven Puck Landewe en Lieke Danenberg van elfin elke dag een presentatie over wat beleggen is en hoe je door beleggen je geld vóór je aan het werk kan zetten. Elfin is het grootste platform over geld voor vrouwen. Je leert alles over geld en beleggen door betrouwbare informatie, makkelijk uitgelegde kennis en inspirerende rolmodellen.

Voeding voor vrouwen in de overgang - Bianca Talens

Als je al een tijdje in de overgang zit, weet je dat je kilo’s kunt aankomen terwijl je helemaal niks hebt veranderd in leefstijl of eetgedrag. Wellicht heb je boeken besteld over afvallen, ben je op dieet gegaan, meer gaan bewegen of op je voeding gaan letten. Maar de kilo’s die eraf gaan, komen er ook net zo weer snel aan. Het is Bianca’s ervaring dat het in de overgang niet alleen maar over gewichtstoename gaat, maar dat het vaak samengaat met vermoeidheidsklachten, (heftige) opvliegers en een laag energieniveau.

 

Met de juiste voeding pak je al deze problemen allemaal in één keer aan. Door het aanpassen van je voedingspatroon verdwijnen de klachten én de extra kilo’s als sneeuw voor de zon. Je energie is terug, de opvliegers zo goed als verdwenen en je slaapt eindelijk weer goed.

 

Tijdens de sessie wordt je vanuit Bianca’s kennis en ervaring stap voor stap meegenomen door de overgang heen. Waarom kom je aan tijdens de overgang? Hoe raak je de extra kilo’s weer kwijt? Je krijgt heel veel tips die je eenvoudig en snel zelf kunt toepassen.

De Handcoach

Vingervlug meer zelfvertrouwen! Melissa Kamstra, alias De Handcoach, legt op nuchtere en toegankelijke wijze uit hoe je handleeskunde kunt inzetten voor persoonlijke ontwikkeling, groei en succes. In haar talk leert ze jou je vingers als praktisch raadgevers te benutten. Inzichten waarmee jij je zelfvertrouwen vergroot.

 

Handleeskunde zweverig? Echt niet! Het kan juist voor een grote impact zorgen. En je hoeft niet eens de lijnen in je hand te kunnen lezen om dit zelf te ervaren. Ontdek de betekenis van al je vingers. Zodra je weet welke specifieke kenmerken elke vinger symboliseert, zal je hier veel kracht uit kunnen halen. Je vingers zijn jouw persoonlijke coaches, die je in tal van situaties praktische ondersteuning kunnen bieden.


  • Ben je geneigd jezelf voorbij te lopen?
  • Voel je je wel eens onzeker als de schijnwerpers op jou worden gericht?
  • Vind je het lastig jezelf op waarde te schatten?

Gun jezelf dan een bezoek aan De Handcoach. ‘Vingervlug meer zelfvertrouwen’ is een unieke ervaring die zorgt voor waardevolle inzichten. Naderhand pas jij de opgedane kennis direct toe in de praktijk.

Gierige Gerda

Help! Alles wordt duurder! Vooral in de supermarkt lijken prijzen te stijgen waar we bij staan. De meeste mensen kunnen er niet om heen en zullen moeten besparen. Maar het leven is veel te kort om alles wat leuk is in het leven te moeten laten. Er kan nog steeds lekker gegeten worden, ook als je misschien even wat minder te spenderen hebt. Het gaat er om dat je het anders gaat doen.

 

Waar iedereen zijn boodschappen in prijs zag stijgen, wist Minke van Kuijen, online beter bekend als Gierige Gerda, in 2022 haar boodschappenbudget met 20 euro per maand omlaag te brengen. En dat terwijl ze als Brabantse Bourgondiër niet van plan was om ook maar iets in te leveren. Voor haar is het een sport om meer uit haar geld te halen. Hoe weet je welke aanbiedingen de moeite waard zijn? Hoe zorg je dat je altijd binnen budget blijft? Wat is nou eigenlijk de goedkoopste supermarkt? Op deze en al je andere bespaarvragen heeft Gierige Gerda een antwoord.

 

Tijdens haar lezing zal Minke je meenemen in de wondere wereld van geld besparen. Dat betekent overigens niet dat je niet meer kan genieten van het leven. En hoe je naast geld ook tijd kunt besparen door efficiënter om te gaan met je boodschappen. Gierige Gerda gaat verder waar de lijstjes met bespaartips op internet ophouden!