Workshops

Geef je creativiteit de ruimte! Ontspan door bezig te zijn en creëer samen een mooi aandenken aan een bijzondere dag. Je hoeft je niet in te schijven, maar kunt spontaan aanschuiven bij één of meerdere workshops, de hele dag door. Wellicht vind je er wel je nieuwe hobby of passie!

Hand breien

Tijdens deze workshop, gegeven door Lodss, maak je je eigen kussen van zuiver merinowol dat is samengevoegd en gekamd naar één lont. Je gebruikt geen breinaalden maar leert hoe je je handen gebruikt als breinaalden. Onder begeleiding brei en vul jij een warm en heerlijk zacht kussen dat je na afloop meeneemt naar huis. De workshop hand breien wordt doorlopend gegeven en duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname is 30,- per persoon.

Organize jouw perfecte huis

De perfect ingerichte kast, die keurig opgeruimde kamer, het goed georganiseerde bureau. Je ziet de foto’s vaak voorbij komen op social media. Maar het lukt je maar niet zelf dat bureau, die kamer of kast zo netjes te krijgen. In deze workshop van Let’s Organize ga je aan de slag met een ruimte in je huis die je graag wilt perfectioneren. Je maakt een indeling en krijgt tips zodat je thuis dadelijk aan de slag kunt. De workshop wordt doorlopend gegeven, deelname bedraagt 7,50 per persoon.

Zelfregulerend ecosysteem

Creëer je eigen zelfregulerend ecosysteem tijdens de workshop van Ecolifetube. Je leert van A tot Z hoe je een ecosysteem maakt, hoe je het onderhoudt en waar je deze het beste in huis plaatst. Je hebt de keuze uit veel verschillende tropische plantjes, varens en mossen. Creëer je eigen, creatieve compositie en maak je creatie helemaal af met een LED lampje. De workshop wordt doorlopend gegeven, deelname is 27,50 per persoon voor een systeem zonder lampje en 35,- per persoon voor een ecosysteem met lampje.

Peg dolls

Maak je eigen familie van peg dolls tijdens de workshop van Pimpelmus. Peg dolls zijn leuk als decoratie, als persoonlijk cadeautje of als speelgoed voor (oudere) kinderen. Beschilder ze als een familie, verschillende beroepen of fantasiefiguren naar je eigen verbeeldingskracht of de aanwezige voorbeelden. De familie bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen. Wil je de familie uitbreiden? Extra peg dolls zijn € 1,- per stuk. De workshop wordt doorlopend gegeven en kost 8,95 per persoon.

Droogbloemenkrans

Droogbloemen passen binnen iedere interieurstijl en blijven lang mooi. In deze workshop van ConfettiCo maak je een krans van droogbloemen. Ga je voor een traditionele krans, of wil je een meer speelse en luchtige stijl? Kransen van droogbloemen zijn een musthave voor ieder interieur en doen het overal goed: aan de muur, aan de deur, zelfs als tafeldecoratie. Je hebt volop keuze uit verschillende soorten bloemen. Gebruik de voorbeelden of je eigen fantasie en maak een unieke creatie. De workshop wordt doorlopend gegeven, deelname is 15,- euro per persoon.

Lifehack Lab

Op zoek naar die slimme handigheidjes die je huishouden net even wat makkelijker maken? Je vindt ze in het Lifehack Lab! Hier ontdek je welke slimme trucjes er zijn voor je huishouden en hoe je ze eenvoudig maakt met de dingen die je al in huis hebt. De workshop wordt doorlopend gegeven door Let’s Organize en kost 7,50 per persoon.

Leren brillenhoes

Ben je altijd je bril kwijt? Dat behoort vanaf nu tot de verleden tijd! In deze workshop van PM18 maak jij je eigen brillenhoes. Je kunt kiezen uit verschillende soorten leer en krijgt professionele begeleiding bij het maken van jouw unieke brillenkoker. De workshop wordt doorlopend gegeven en duurt ongeveer een half uur. Deelname is € 9,95 per persoon.

Kralenpen

Maak je eigen pen, sleutelhanger of tassenhanger met een engeltje. Tijdens de workshop van Kralenpen maak jij je eigen unieke en vrolijke creatie voor aan je tas, jas of op je bureau. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren pennen, kwasten en de mooiste kralen. Laat je fantasie de vrije loop of maak gebruik van de voorbeelden ter inspiratie. De workshop van Kralenpen wordt doorlopend gegeven, de kosten bedragen 6,50 per persoon.

Leren schoudertas

Je kunt nooit genoeg tassen hebben! In deze workshop van PM18 maak je zelf een leren schoudertas die helemaal past bij jouw smaak en stijl. Je kunt kiezen uit diverse soorten leer en hengels en maakt onder professionele begeleiding je eigen, unieke creatie. De workshop wordt doorlopend gegeven, duurt ongeveer een uur en kost € 34,95 per persoon.

Brownies pimpen

Brownies zijn lekker, maar gepimpte brownies zijn nog veel lekkerder! Spuit gesmolten chocolade over je brownie en versier hem met eetbare confetti in allerlei kleuren. Wil je eerst een tekening maken van je versiering? Er zijn papier en stiften zodat je het ontwerp eerst op papier kunt maken. Je kunt de brownie meteen opeten, maar meenemen naar huis kan ook. Daarvoor maak je een doosje van stevig papier. De workshop van Kids & Cake wordt doorlopend gegeven. Deelname met één brownie en decoratie bedraagt 7,50 per persoon. Voor het doosje is het 2,50 extra.

Hout branden

Bij de workshop houtbranden, gegeven door Confetti op Tafel, ga je aan de slag met een houtbrander en een boomschijf. Eerst creëer je je eigen ontwerp op papier, dat je vervolgens overbrengt op de boomschijf. Daarna ga je aan de slag met de brander om je tekening vast te leggen in het hout. Voor deze workshop heb je geen ervaring nodig, en uiteraard mag jij je unieke creatie mee naar huis nemen. De workshop wordt doorlopend gegeven gedurende de dag, deelname is 10,- per persoon.

Dikke dames en kleurrijke dieren

Schilderijen van dikke dames en vrolijke dieren zie je overal. Nu is je kans om je eigen creatie op deze thema’s te maken op een ronde houten schijf met een diameter van 30 cm onder de bezielende leiding van Made by Melissa en By Marielle. Kies een afbeelding en breng deze met behulp van carbonpapier over op het hout. Daarna kun je aan de slag: jij bepaalt de stijl en kleuren. De workshop wordt doorlopend gegeven, deelname is € 15,- per persoon. Het is zelfs mogelijk van je schilderij een klok te maken (meerprijs).

Sleutelhanger haken

Haken is de laatste jaren hipper dan hip! Ontdek of deze creatieve handarbeid ook iets voor jou is en sluit je aan bij een grote groep vrouwen (en mannen!) die al zijn aangehaakt op deze trend. Je leert, onder begeleiding van Cora’s Knit Knacks, de basissteken en neem je het begin van een zelfgemaakte sleutelhanger mee naar huis om daar verder af te maken. Of misschien ben je wel een ‘natural’ en is ie helemaal af! De workshop wordt doorlopend gegeven en duurt ongeveer een half uur. Deelname is € 9,95 per persoon.