Food & Drinks

Iedereen heeft verstand van wijn…..

vrijdag, 19 oktober 2018

Ik ben een echte wijnliefhebber. Of het nou een heerlijke prosecco is bij een feestelijke toost, een rosétje op het terras in de zon, een glas volle rode wijn bij een goed stuk vlees of een glaasje port bij een heerlijk kaasplankje na het eten. Ik vind het allemaal even lekker.

Wijn drinken is een beleving

Ik heb het ook van huis uit mee gekregen. Mijn vader is vinoloog en maakt van wijn drinken een beleving! De heerlijkste flessen worden opengetrokken bij iedere feestelijke gebeurtenis. En als we niets te vieren hebben, verzinnen we wel een reden om iets te vieren. Mensen die verstand hebben van wijn, kunnen met veel beeldspraak over wijn praten. Bijvoorbeeld “Deze wijn staat hoog op de benen” of “hij tikt een beetje brutaal tegen de huig”. Mijn vader maakt hier altijd grappen over en neemt dit allemaal niet zo serieus. Met zijn Achterhoekse nuchterheid, heeft hij als motto: iedereen heeft verstand van wijn. Of je vindt een wijntje lekker of niet. En daar gaat het natuurlijk om. Gelukkig is dat voor iedereen verschillend.

Wijn proeven op de Huishoudbeurs

Kan jij ook zo van wijn genieten? Wil je er ook meer van weten en vooral meer van proeven? Kom dan naar het Wijntheater tijdens de Huishoudbeurs. Ieder uur start een nieuwe proeverij. Een spoedcursus wijn proeven tijdens je meest gezellige dagje uit, hoe lekker is dat? Oh ja, deelname is kosteloos! Rondje van de zaak ;-)