Eventnieuws

Nieuw type borstprothese op de Huishoudbeurs

dinsdag, 18 februari 2020

ProudBreast (winnaar ASN Bank Wereldprijs) presenteert haar Qups: de nieuwste rage onder vrouwen na een borstamputatie

Een externe borstprothese die niet uit medisch maar uit modieus oogpunt is ontwikkeld, dat is de nieuwe Qup: een ultralichte behavulling die in alle gangbare lingerie past. De Qup is bedoeld voor vrouwen die na een operatie één of beide borsten moeten missen en weer zelfverzekerd door het leven willen gaan. Dit jaar te vinden in de Happy & Healthy sectie van de huishoudbeurs van 22 februari – 1 maart in de RAI.

De Qup is ontwikkeld door vrouwen die zelf een borst missen. Onder de naam ProudBreast ontstond een community die zelf zocht naar een manier om zich weer compleet te voelen met hun nieuwe lichaam. Dat bleek nog best lastig. De gebruikelijke uitwendige silicone borstprothese zijn warm en zwaar. De ontwikkelaars zijn samen op zoek gegaan naar een vulling die natuurlijk oogt maar vooral licht in gewicht is. “Vanuit die gedachte is de Qup ontstaan”, aldus Clary Scheres, eigenaar van ProudBreast.

Licht, zacht, gemak en modieus

Comfort was prioriteit bij de ontwikkeling. “Vrouwen schikken zich in het dragen van siliconenvullingen, maar vraag je verder dan blijkt dat ze eigenlijk meer behoefte hebben aan een licht, zacht en modieus product waarbij de buitenwereld niet ziet dat zij één of twee borsten missen”, aldus Clary. De Qups zijn gemaakt van speciaal foam met open structuur. Met enkele steekjes zet je de vulling stevig vast in je beha of bikini. Bovendien kun je de beha inclusief Qup in de wasmachine stoppen; je kunt er zelfs mee zwemmen.

Een echte rage

Sinds de zomer zijn de Qups verkrijgbaar en gaan ze als zoete broodjes over de toonbank. Voor veel vrouwen is de Qup echt een uitkomst. Even geen gedoe meer maar lekker comfortabel door het leven. ‘Iedereen moet weten van deze innovatie’ zegt Elly, fan van het eerste uur. ‘Kom maar langs, dan laat ik het je zien’.

ProudBreast toont haar Qups graag op de Huishoudbeurs. Tijdens de beurs kunnen de Qups worden getest en gepast in de daarvoor aanwezige pashokjes. ProudBreast is te vinden in stand 13.300.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Clary Scheres: clary.scheres@proudbreast.nl of 06-21571125.