Home & Garden

De nieuwste badkamertrends

zondag, 20 oktober 2019

Ben jij op zoek naar een nieuwe look voor je badkamer? Een industriële badkamer is op dit moment de trend. Weten hoe je je badkamer een industriële inrichting kunt geven? Met deze handige tips helpen we je graag op weg.

Beton en hout in de badkamer

De industriële inrichting van de woonkamer en de slaapkamer is veelal bekend, maar deze uitstraling kan ook bereikt worden in de badkamer. Dat betekent dat gebruik gemaakt wordt van donkere en stoere materialen. Een betonnen wastafel geeft de badkamer direct een stoere, unieke en duurzame uitstraling. Een industriële badkamer is te herkennen aan de volgende drie kenmerken: stoere en robuuste materialen, sobere en donkere kleuren en vintage design-accessoires.

Robuuste materialen en kleuren

Beton, staal, aluminium en hout geven een badkamer een fabrieksuitstraling. In plaats van vloertegels is een gietvloer passender. Natuurlijk een grote inloopdouche met veel glas en chroom. Combineer deze stalen douchewand met een zwevend stalen frame voor de wastafel en een stoere en elegante badkamerlook is geboren. Naast beton en staal zijn materialen als RVS, aluminium en hout geschikt voor een industriële badkamer. Deze materialen kunnen verwerkt worden in de wastafel en lampen.

Zwart, grijs en wit

Een prachtige badkamertrend is het gebruik van betonnen materialen in combinatie met houten accenten. Kies bijvoorbeeld voor grijze wanden of beton grijze vloertegels en plaats eikenhouten badkamermeubels. Standaard kranen zijn van chroom of RVS, maar gietijzeren kranen of kranen met een spierwit of gitzwart uiterlijk zijn opvallender. Wandkranen zijn ook dikwijls ware design stukken. Retro radiators kunnen opvallende objecten vormen vooral als ze van zwart staal zijn gemaakt.

In de industriële badkamerstijl zijn kleuren zoals zwart, wit en grijs erg populair. Zwarte kranen en betonnen wanden of wastafels zien we dan ook vaak terug in deze ruimtes. Combineer donkere kleuren met een opvallende kleur zoals okergeel.

In plaats van het kiezen van wandtegels is het stuken een mooie optie. Hierbij worden de wanden en het plafond voorzien van strak en naadloos stucwerk wat behandeld wordt met een latexverf met waterafstotende eigenschappen. Kiest u toch liever voor tegels, plaats dan grote tegels met zo min mogelijk voegwerk. Grote tegels doen de badkamer groter lijken. Tegels zijn in meerdere maten verkrijgbaar; 1 x 1 meter, 1.20 x 1.20 meter of 1 x 3 meter.

Beton is de trend in de badkamer: wastafel, vloer en muren. Beton wordt gecombineerd met de warme houttinten in meubels. Design in kranen, radiatoren en accessoires maken het af.