Life & Living

Wat heeft René van Kooten allemaal in zijn koelkast?

vrijdag, 21 april 2017

René van Kooten is bekend als musicalster, zanger en acteur. Momenteel speelt hij in Into the Woods, een sprookjesmusical voor volwassenen en daarnaast is hij aan het repeteren voor The Bridges of Madison Country, wat juist weer gebaseerd is op een liefdesfilm. Je kunt René van Kooten o.a. kennen van o.a. Goede Tijden, Slechte Tijden, Belle en het Beest, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? en Les Misérables. En van de rol van Jezus in The Passion 2013 en Beste Zangers 2016.

We beginnen gelijk met de hamvraag: wat kunnen wij altijd in jouw koelkast vinden?
Zuivelproducten zijn eigenlijk altijd wel in mijn koelkast te vinden. Yoghurt, melk en kaas zijn dingen die ik vaak wel in huis heb. Ik ben vooral erg dol op kaas.

Wat is je favoriete ontbijt?
Wat ik graag ontbijt is een combinatie van appels, peer, banaan, kiwi en yoghurt en dan mix ik het in de blender. Heerlijk! Ben je van de toetjes na het eten? Nee, ik eet eigenlijk nooit toetjes na het eten…

Wat is je ultieme guilty pleasure?
Pizza is wel echt mijn favoriete guilty pleasure! Het is ook wel meteen een echte caloriebom maar af en toe kan een pizza zo lekker zijn. Als ik nog trek heb - bijvoorbeeld na een voorstelling - eet ik soms een boterham voor de helft belegd met een dikke laag vlokken en de andere helft met kaas. Dit is ook wel echt één van mijn guilty pleasures.

Wat zijn je favoriete groentes?
Groentes die ik graag eet zijn broccoli, bietjes en paprika. Paprika eten wij vaak met couscous. Ook avocado is lekker, maar dit wordt vaak gezien als fruitsoort geloof ik ;-))

En heb je er ook eentje die je liever overslaat?
Nee, eigenlijk eten wij thuis alle soorten groentes wel.

Heb je een favoriete supermarkt?
Hoogvliet, die zit bij ons in de buurt. Ik vind het altijd wel gezellig om naar een vaste supermarkt in de buurt te gaan.

We eindigen deze rubriek altijd met een gezonde tip voor de lezers. Wat is jouw tip?
Eet naar aanleiding van wat je verbrand. En ik heb eigenlijk nog wel een tweede tip: Maak een verschil tussen voeding en vulling. Wat ik met deze tweede tip bedoel is vooral dat je ook voedzame producten moet eten en niet alleen maar moet eten om het eten.

Welke rol zou je nog graag een keer spelen?
Een rol die ik al heb gespeeld en nog wel eens een keer zou willen spelen is Jean Valjean in de musical Les Misérables. En welke rol ik weleens zou willen spelen in de toekomst, ik verheug me eigenlijk heel erg op mijn rol in The Bridges of Madison Country, waar ik de rondreizende fotograaf Robert Kincaid speel die in een romance beland.

Met wie zou je graag nog eens willen spelen?
Brigitte Heitzer. Momenteel speelt zij net als ik ook in Into the Woods.

Heb je een favoriet theater? En zoja, welke is dit?
Eigenlijk heb ik er niet specifiek één. Mijn twee grote favorieten zijn het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam en het DeLaMar Theater in Amsterdam. Maar ook meerdere kleinere theaters vind ik erg leuk, vooral het mooie Zonnehuis in Amsterdam -Noord.

Sta je liever in grote producties van Stage Entertainment of liever van Opus One?
Dat is een lastige vraag. Ik vond namelijk altijd de verdeling tussen beiden het leukst en dat blijft ook wel zo merk ik!

Je hebt nu een stem gedaan voor Disney, gaan we je vaker horen in animatie?
Ik heb eerder al in twee Disney films een stem gedaan, namelijk in Disney’s Enchanted en Beauty and the Beast en recent in Vaiana. Ik zou - als het kan - zeker vaker dingen willen doen in de animatie, hartstikke leuk.

Heb je een favoriet musicalnummer?
Ja, mijn favoriete musical nummer is: Ghetsemane uit Jesus Christ Superstar en It all Fades Away uit Bridges of Madison.

Je speelt nu in Into the Woods en repeteert voor Bridges of Madison Country, beide met Lone van Roosendaal. Is dat niet verwarrend en kan je makkelijk schakelen tussen deze stukken?
Nee, in dit geval is het eigenlijk helemaal niet verwarrend. Het zijn twee verschillende stukken en ook verschillende rollen. In Into the Woods speel ik bijvoorbeeld Rapunzels prins en steward en in The Bridges of Madison Country een rondreizende fotograaf waardoor het makkelijk uit elkaar te houden is. Wel moet ik zeggen dat het lange dagen zijn en soms vermoeiend kan zijn maar aan de andere kant is het heel erg leuk om te doen en geeft het echt een voldaan gevoel.