Life & Living

Bride to be? Dit zijn de trouwtrends van het moment

woensdag, 10 oktober 2018

Door de jaren heen zijn bruiloften erg veranderd. Niet alles hoeft meer perfect en traditioneel te zijn. Ook dit jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van trouwen. Ben jij een bride to be? Let dan goed op, wij hebben alle trouwtrends van dit moment voor je op een rijtje gezet.

Locatie

Veel meer mensen trouwen tegenwoordig niet in een klassieke feestzaal. Koppels geven hun voorkeur voor net iets anders. Denk bijvoorbeeld aan een bohemian setting zoals een tent, daarnaast zijn industriële locaties ook erg populair. Een trouwlocatie hoeft niet té perfect en afgeborsteld te zijn.

Decoratie

Als het om decoratie gaat zien we steeds meer dat bruiloften van het ‘meisjesachtig’ af willen, maar juist voor pittige accenten kiezen. Zachte elementen zoals koper, groen en wildboeketen doen het goed. Groen is een blijvertje, maar dit jaar dan wel met een stoerder tintje. Hoe meer cactussen en vetplanten, des te beter.

Fotografie

Het is tegenwoordig hip om foto’s te maken in een natuurlijke, simpele en industriële omgeving. En misschien wel het belangrijkste: ‘the golden hour’ of te wel het gouden uurtje. Zonlicht levert een speciale, magische gloed op waardoor je het gevoel heb dat je op een sprookjesachtige, verlaten plek bent.

Eten en drinken

Wat natuurlijk ook bij het traditionele bruiloften hoort is een uitgebreide vijfgangen menu, dit is verleden tijd en dit jaar doen we dat anders. Foodsharing, eten aan een tafel zonder vaste zitplaatsen of wachten terwijl je eten wordt bereid op houtkorven: alles wat makkelijk en informeler is, slaat aan.

Make-up en haar

Hoe natuurlijker, hoe beter. Bruidjes willen er uitzien als de mooiste versie van zichzelf, maar met zo weinig mogelijk make-up op. Losjes opgestoken kapsels vallen nog steeds in de smaak, maar je kunt ook kiezen voor los golvend haar met een bloemenkrans.

Kleding

Geen strakke lijnen, driekwart mouwen of klassieke boothals, tegenwoordig zien we steeds meer cropped topjes in combinatie met een rok of een kleed afgewerkt met een moderne variant van kant. Daarnaast vinden bruiden comfort steeds belangrijker. Zo zijn schoenen vaak verkrijgbaar in verschillende hakhoogtes en worden trouwjumpsuits ook steeds populairder.

Ook leuk om te lezen:

- 9x inspiratie voor een prachtig herfsthuwelijk