DIY
maandag, 06 april 2020

11 tips voor een romantische thuisdate

Je kunt natuurlijk een date buiten de deur plannenn met je lief maar thuis daten is net zo romantisch en, bijkomend voordeel, het is vaak nog stukken voordeliger ook. Wij delen 11 leuke ideeën om thuis een romantische date te organiseren!

Muziek & kleding

Alles begint met sfeer. Zorg dat je van tevoren een fijne en romantische playlist vol guilty pleasures hebt samengesteld. En ook al ga je niet de deur uit, zorg toch voor een spannende outfit. Geen trainingspak dus maar juist een sexy lingeriesetje onder dat ene jurkje, heels in een knallend kleurtje  of mooie accessoires om je outfit helemaal af te maken!

Thuis uit eten bij kaarslicht

Ga thuis uit eten! Zo kan je samen een lekkere maaltijd koken en als dat niet helemaal je ding is kan je ook nog bij je favoriete restaurantje bestellen.  Thuis kan je dan mooi de eettafel dekken alsof je echt in een restaurant zit, steek wat kaarsen aan en date night is on!

Wijnproeverij

And speaking of, je kunt thuis ook een mini wijnproeverij organiseren. Ga van tevoren naar de slijterij, win advies in en neem verschillende soorten kleine flesjes wijn mee. Kies bij elke gerecht een andere wijn en beslis samen welke wijn jullie favoriet is.

Cocktails maken

Cocktailavond! Met een paar verschillende soorten likeuren en sapjes kan je veel soorten cocktails maken. Zoek een aantal leuke receptjes op en zorg ervoor dat je in ieder geval de basics in huis hebt. Hierbij kan je denken aan ijs, citroen en limoen bijvoorbeeld. Wie maakt de lekkerste cocktail? Of raad welke ingrediënten er in zitten.

Dansen

Op jullie playlist staan vast wel een paar schuifelnummertjes. Dim het licht, steek de kaarsjes aan en vraag je partner ten dans.

Spelletjes

Klinkt misschien wat saai maar met wat snacks en een lekker wijntje wordt dit al een stuk leuker! Haal jullie favoriete spelletje uit de kast of zet lekker je playstation of computer aan en hang er eventueel een prijs aan om het nog wat spannender te maken.

Massage

Zet de fles massageolie maar vast klaar en verwen elkaar met een heerlijke full body massage.

Filmavondje

Een film- of serieavondje is altijd een goed idee. Sluit de gordijnen, steek de kaarsjes aan en maak er een filmmarathon van.

Maak samen een puzzel

Samen puzzelen is een leuke, ontspannende activiteit die je helpt te relaxen en een goed gesprek te hebben. Tip: kies wel een puzzel die je die avond kunt afmaken -  afhankelijk van hoe fanatiek je bent zeggen wij maximaal 500 - 1.000 stukjes.

Mooie woorden

Schrijf een week lang voor jullie date elke dag alle mooie en lieve gedachten die je hebt over elkaar op. Tijdens jullie thuisdate kunnen jullie er een momentje van maken om ze bij kaarslicht aan elkaar te vertellen.

Maak samen een bucketlist

Wat willen jullie samen nou écht nog eens doen? Zowel op de lange als korte termijn...

 

Ook leuk:

- Stappenplan: maak thuis je eigen wellness

- De leukste uitjes voor jou en je vriendin

- De ultieme bucketlist voor vriendinnen: 25x doen!