Recepten Gebak & nagerecht Hapjes

Zomers aardbeientaartje

woensdag, 19 augustus 2015

Een recept van bezoeker Melinda van Rossen (Boost your health).

Ingrediënten voor de bodem:

  • 125 gram zonnebloempitten/pompoenpitten
  • 100 gram havermout
  • 12 gedroogde dadels
  • 2 eetlepels kokosolie
  • Snufje zout

Bereiding bodem:
Mix de ingrediënten voor de bodem in je keukenmachine (met het snijmes) tot een plakkerig mengsel en verdeel het mengsel over de bodem van een ingevette springvorm van 22 cm doorsnee. Maak met het mengsel een opstaand randje van ongeveer 1,5 cm aan de zijkanten van de springvorm. Bak de bodem een kwartiertje in je voorverwarmde oven op 200 graden.

Ingrediënten voor de vulling:

  • 4 biologische eitjes
  • 2 eierdooiers
  • Sap van 2 citroenen
  • Citroenrasp van 1 citroen(schil)
  • 40 gram amandelmeel
  • 75 ml ahornsiroop

Bereiding vulling:
Mix in je keukenmachine (met de deeghaak) de eieren, de eierdooiers en het citroensap tot het begint te schuimen. Voeg daarna het amandelmeel, de citroenrasp en de ahornsiroop te en laat nog enkele minuten meedraaien. Giet het mengsel over de bodem in de springvorm. Draai de temperatuur van de oven terug tot 180 graden en bak de taart circa 20 minuten.

Maak de taart (bij voorkeur vlak voor het serveren) af met in plakjes gesneden aardbeien en proef de zomer!