Snelle pasta carbonara
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | italiaans | vegetarisch
Van de klassieke spaghetti carbonara krijgen we nooit genoeg. Speciaal voor groenteliefhebbers en vegetariërs is er deze variant met paddenstoelen.
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Ingrediënten
300 g spaghetti
3 el olijfolie
3 tenen knoflook fijngesneden
600 g paddenstoelen gemengd, in stukjes
6 eidooiers groot
125 g Parmezaanse kaas geraspt + extra voor bestrooien
3 el peterselie fijngesneden
Instructies
- Zo maak je spaghetti carbonara: kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze in 4-5 min. beetgaar. Klop intussen de eidooiers los met de parmezaanse kaas.
- Giet de spaghetti af. Neem de pan met paddenstoelen van het vuur. Schep de spaghetti door de paddenstoelen. Voeg het eimengsel toe en meng goed. Voeg de peterselie en peper naar smaak toe. Schep de spaghetti carbonara op een grote schaal of 4 borden.
- Bestrooi de spaghetti carbonara met extra parmezaanse kaas.
Dit recept wordt je aangeboden door delicious.magazine. Ben jij een thuiskok in hart & nieren? Dan ben je – net als 80.000 andere thuiskoks – aan het juiste culi-adres bij delicious.magazine. Bezoek de website van delicous.magazine en wordt geïnspireerd met heerlijke recepten, culinaire hotspots, tips & tricks voor in de keuken, stap-voor-stap video’s én ontvang speciale aanbiedingen.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING: JANNEKE PHILIPPI. FOTOGRAFIE: SERGE PHILIPPI. BEWERKING: TRUDELIES SCHOUTEN