bolognese

Pijlsnelle eenpans-pasta bolognese

Verrassend: deze pijlsnelle eenpans-pasta bolognese staat garant voor heerlijk comfortfood en is toch low cal.

Voorbereiding   20 minuten

Totale tijd          20 minuten

Ingrediënten

  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 500 g mager rundergehakt
  • 3 el tomatenpuree
  • 125 ml rode wijn
  • 400 g passata
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 300 g verse fettuccine
  • fijngesneden bladpeterselie en geraspte Parmezaanse kaas om erover te strooien

 

Instructies

  • Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan op hoog vuur. Bak hierin het gehakt in ± 4 min. rul terwijl je het opbreekt met een pollepel. Bestrooi met wat zout en peper.
  • Voeg de tomatenpuree toe en schep 1 min. om. Schenk de wijn erbij en laat in 1-2 min. bijna helemaal verdampen. Voeg de passata en rozemarijn toe. Laat de saus in ± 5 min. wat inkoken.
  • Voeg de bouillon en 250 ml water toe en schep om. Voeg de pasta toe. Laat afgedekt 2 min. zachtjes koken. Neem de deksel van de pan en laat nog 2-3 min. koken onder af en toe omscheppen, tot de pasta beetgaar is. Voeg naar smaak nog wat peper toe. Bestrooi vlak voor serveren met peterselie en parmezaan.

 

Voedingswaarde

calorieën: 496kcal

eiwit: 34g

vet: 19g

koolhydraten: 43g

Dit recept wordt je aangeboden door delicious.magazine. Ben jij een thuiskok in hart & nieren? Dan ben je – net als 80.000 andere thuiskoks – aan het juiste culi-adres bij delicious.magazine. Bezoek de website van delicous.magazine  en wordt geïnspireerd met heerlijke recepten, culinaire hotspots, tips & tricks voor in de keuken, stap-voor-stap video’s én ontvang speciale aanbiedingen.

 

RECEPTEN, STYLING, BEREIDING: KIM COVERDALE, LIZ MACRI, CHRISSY FREER, ALISON ADAMS, FOTOGRAFIE: CHRIS L. JONES, GUY BAILEY, JEREMY SIMONS, AL RICHARDSON

Ontvang de leukste info & tips rechtstreeks in je mailbox!