Recepten Hapjes Gebak & nagerecht

Zelfgemaakte snickers

vrijdag, 17 juni 2016

Een van onze guilty pleasures: deze zelfgemaakte Snickers! Heel gemakkelijk te maken, even in de vriezer en dan... snacktime!

Wat heb je nodig?:

  • 320 gram chocolade drops
  • 200 gram marshmellow fluff
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 300 gram caramel
  • 240 gram suiker
  • 160 gram geroosterde ongezouten pinda’s
  • 60 mililiter slagroom

Bereiding:
Bekleed een bakschaal met bakpapier. Zet een pannetje op het vuur en smelt hierin de 3 eetlepels pindakaas samen met 160 gram chocoladedrops. Schenk dit mengsel in de bakschaal. Zet de schaal twee tot drie minuten in de vriezer, totdat de chocolade weer hard is. Mix met een houten lepel de marshmellow fluff, 40 gram pindakaas en suiker in een kom, totdat het een zacht deeg is. Schenk ook dit mengsel in de bakschaal. Sprenkel vervolgens de pinda’s eroverheen, druk ze met je vingers iets in de laag. Zet de caramel en slagroom in een steelpannetje op het vuur en roer totdat het geheel gesmolten is. Verdeel het daarna direct gelijkmatig over de laag pinda’s. Zet de bakschaal vervolgens voor ongeveer 5 minuten in de vriezer. Smelt de overgebleven chocoladedrops en pindakaas in een pannetje en giet dit over de caramellaag. Zet de bakschaal nog 10 minuten in de vriezer, voordat je er met een scherp mes stukken van snijdt.