Recepten Hoofdgerecht

Recept voor een visstoofpotje

donderdag, 26 januari 2017

Benodigdheden

250 gr zilvervliesrijst
1 ui
1 paprikamix (3 stuks groen en rood en geel)
2 el olijfolie
400 gr koolvisfilets
400 gr tomatenblokjes
2 el zonnebloempitten
15 gr verse peterselie (zakje à 30 g)

Bereiding

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de ui goudbruin. Voeg de bevroren koolvis toe en bak hem 1 min. mee. Doe de reepjes paprika en de tomatenblokjes erbij. Breng het stoofpotje zachtjes tegen de kook aan en laat het afgedekt op laag vuur 20 min. zacht koken. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
2. Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan 2-3 min. Laat ze even afkoelen en roer ze door de rijst. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de rijst over borden en schep het visstoofpotje erbij. Bestrooi het gerecht met de peterselie en serveer direct.