Recepten Hoofdgerecht

Vis grillen op de barbecue!

woensdag, 20 juli 2016

Haal de vis zo kort mogelijk van tevoren uit de koelkast. Om kruisbesmetting te voorkomen, houd je alle vissoorten van elkaar gescheiden. Steek de BBQ aan. Houd voor de veiligheid altijd een emmer water bij de hand. Als de kooltjes grijswit zijn en er geen vlammen en rook meer zijn, kun je beginnen. Vis gril je altijd op het indirecte, dus het minder hete gedeelte van de BBQ.

Kabeljauw bereiden op de barbecue:
Om te voorkomen dat kabeljauw uit elkaar valt, bereid je het in een pakketje van aluminiumfolie. Het is lekker om de pakketjes met wat boter, een scheutje witte wijn en verse groene kruiden te vullen. Vouw het pakketje dicht als een toffee. Leg het op het indirecte gedeelte van de BBQ en gril in zo’n 8 minuten gaar. Als het visvlees wit, maar nog wel stevig is, is het gaar.

Forel grillen op de barbecue:
Hele vis, zoals forel, gril je in een visklem op het minst hete gedeelte van de BBQ. Het is lekker om de forellen met wat boter en verse groene kruiden te vullen. Bestrijk ze dun met olie. Om ervoor te zorgen dat de vulling in de buikholte blijft, kun je er een strook aluminiumfolie van 10 bij 20 cm om wikkelen. Doe de forellen in de visklem. Gril ze in 8 tot 10 minuten per kant gaar. Grillen zonder visklem kan ook. Keer dan heel voorzichtig met een brede tang. Als het visvlees wit, maar nog wel stevig is, is het gaar.

Zalm grillen op de barbecue:
Zalm op de huid leent zich uitstekend om te grillen op de BBQ. De huid beschermt de vis en houdt de filet mooi bij elkaar. Bestrijk dun met olie en leg de zalm met de huidkant op de BBQ. Gril 3 tot 4 minuten op het minst hete gedeelte. Keer voorzichtig. Je kunt zalm ook 3 tot 4 minuten in een klem grillen. Rosé grillen is het lekkerst. Dan is het visvlees zacht en smeuïg. Zo eenvoudig is vis grillen op de BBQ. Eet smakelijk!