Recepten Hoofdgerecht

Stoofpotje met zoete aardappel

maandag, 4 maart 2019

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig?
3 grote zoete aardappels
1 courgette
2 winterpenen
2 uien
1 teentje knoflook
2 tomaten
1 groentebouillonblokje
200 ml water
200 ml kokosmelk
½ limoen
2 theelepels paprikapoeder
2 laurierbladeren
peper en zout

Hoe maak je het?
1. Schil eerst de aardappelen en snij ze niet te klein. Maak vervolgens de courgette en winterpenen schoon en snij ze in stukken. Snij daarna de ui.
2. Doe eerst de ui en knoflook in en wok en fruit deze. Voeg hier paprikapoeder, peper en zout toe. Voeg vervolgens de courgette, winterpeen, tomaten en aardappelen toe. Roerbak dit 3 minuten.
3. Voeg het water, de kokosmelk, het groentebouillonblokje, de laurierbladeren en het limoensap toe. Meng dit allemaal goed door elkaar. Laat het geheel 20 tot 30 minuten stoven.
4. Haal de laurierbladeren weer uit de stoofpot.

Variatie tip: houd je van vlees? Gehaktballetjes passen goed bij dit recept!