Recepten Hoofdgerecht Lunch

Spinaziesoep met munt

donderdag, 29 oktober 2015

Het is weer Happy & Healthy Recipe Day! Met vandaag spinaziesoep met munt.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen):

  • Olijfolie
  • 2 grote uien, grof gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 bosje munt, grof gehakt
  • 1 bosje peterselie of koriander, grof gehakt
  • 1,2 liter groentebouillon
  • 500 gram verse jonge spinazie, grof gehakt
  • Sap van 1-2 citroenen
  • Nootmuskaat
  • Yoghurt
  • Zout en peper

Bereiding spinaziesoep met munt

Verhit wat olie in een pan en fruit de uien, knoflook en chilipeper 10 minuten tot ze zacht en goudkleurig zijn. Doe de kruiden en bouillon erbij, breng alles aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.Voeg de spinazie toe en kook deze 2 minuten tot het blad net slinkt.Voeg het citroensap toe samen met een snufje nootmuskaat, zout en peper. Gebruik een staafmixer en pureer de soep tot een grove puree. Schep de soep in (voorverwarmde) kommen en schenk er een scheutje yoghurt over en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Eet smakelijk!