Recepten Gebak & nagerecht Hapjes

Spinazie-Geitenkaas muffins

vrijdag, 22 april 2016

Ingrediënten Spinazie-Geitenkaas muffins

  • 225 g bloem>br> 1.5 eetlepel bakpoeder
  • 50 g gesmolten boter
  • 2 eieren losgeklopt
  • 250 ml melk
  • 250 g spinazie
  • 175 g geitenkaas
  • sap van ½ limoen
  • 1 hand gehakte bieslook
  • peper en zout

Bereiding Spinazie-Geitenkaas muffins

  • Verwarm de over op 170 graden.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder en klop dit luchtig en glad met een beetje melk, voeg ook de gesmolten boter en het ei toe en meng het goed door elkaar.
  • Voeg hierna de spinazie en de bieslook toe, let op dat de spinazie niet te waterig is als je het toevoegt.
  • Voeg een gedeelte van de geitenkaas toe in stukjes en bewaar wat voor het einde.
  • Meng het nog eens goed door elkaar en vul muffinvormen voor 2/3 met het beslag.
  • Strooi was geitenkaas eroverheen en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Lauwwarm zijn ze het beste te serveren en dus smikkelen maar!