Recepten Hapjes Lunch Ontbijt

Gezonde speltcrackers

maandag, 10 juli 2017
Dit heb je nodig:
  • 225 gram speltmeel
  • 90 gram pitten en zaden naar keuze (mix van sesamzaad, pompoenpitten en lijnzaad) + zaden om crackers mee te garneren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 160 milliliter water
  • Snufje zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 240 graden
  • Meng het speltmeel met een snufje zout. De pitten en zaden maal je fijn in een keukenmachine. Dit meng je vervolgens ook door het speltmeel
  • Voeg dan de olie en het water toe en meng tot er een mooi deeg ontstaat
  • Rol het deeg zo dun mogelijk tussen twee stukken bakpapier. Bestrijk met een klein beetje water en garneer met overgebleven zaden en pitten. Druk deze zachtjes in het deeg
  • Snijd dan het deeg alvast voor in de grootte van de door jou gewenste crackers
  • Bak de crackers ongeveer 5 minuten op 240 graden. Zet daarna de temperatuur lager op 200 graden en bak de crackers nog 10 tot 15 minuten af tot ze goudbruin en gaar zijn
  • Laat de crackers afkoelen. De speltcrackers zijn goed als ze kraken wanneer je ze doormidden breekt