90 gram pitten en zaden naar keuze (mix van sesamzaad, pompoenpitten en lijnzaad) + zaden om crackers mee te garneren
2 eetlepels olijfolie
160 milliliter water
Snufje zout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 240 graden
Meng het speltmeel met een snufje zout. De pitten en zaden maal je fijn in een keukenmachine. Dit meng je vervolgens ook door het speltmeel
Voeg dan de olie en het water toe en meng tot er een mooi deeg ontstaat
Rol het deeg zo dun mogelijk tussen twee stukken bakpapier. Bestrijk met een klein beetje water en garneer met overgebleven zaden en pitten. Druk deze zachtjes in het deeg
Snijd dan het deeg alvast voor in de grootte van de door jou gewenste crackers
Bak de crackers ongeveer 5 minuten op 240 graden. Zet daarna de temperatuur lager op 200 graden en bak de crackers nog 10 tot 15 minuten af tot ze goudbruin en gaar zijn
Laat de crackers afkoelen. De speltcrackers zijn goed als ze kraken wanneer je ze doormidden breekt
Ontvang de leukste info & tips rechtstreeks in je mailbox!