Recepten Hoofdgerecht

Soep van boerenkool en appel met walnoten

donderdag, 5 januari 2017

Wat heb je nodig?
- 8 walnoot helften, in stukjes gebroken
- 1 ui, fijn gesneden
- 2 wortels, grof geraspt
- 2 rode appels, ongeschild en fijngesneden
- 1 eetlepel azijn
- 500 ml groentebouillon, met weinig zout
- 200 gram boerenkool, grof gehakt
- 20 g gedroogd appel chips

Hoe maak je het?
1. Bak de stukjes walnoot 2-3 minuten in een droge, niet kleverige koekenpan. Bak de walnoten tot ze goed geroosterd zijn. Draai de walnoten vaak om, zodat ze niet verbranden.
2. Laat de walnoten goed afkoelen.
3. Doe de ui, wortelen, appels, azijn en de groentebouillon is een grote pan en breng aan de kook.
4. Zet het vuur lager en laat gedurende 10 minuten sudderen. Af en toe goed roeren.
5. Zodra de ui glazig is en de appels beginnen te verzachten, voeg je de boerenkool toe. Laat dit 2 minuten sudderen.
6. Leg het (voorzichtig) in een blender en mix het tot een glad geheel.
7. Serveer het in kommen en maak het af met de geroosterde walnoten en appel chips eroverheen te leggen.