Recepten Lunch

Recept: snelle couscoussalade

dinsdag, 23 april 2019

Een couscoussalade is altijd lekker. Bij de barbecue, op een feestje of bij een lekker stukje vlees. Deze snelle couscoussalade heb je zo gemaakt en wil je een beetje variatie dan kun je gemakkelijk wat extra ingrediënten toevoegen.

Wat heb je nodig?

- Een halve citroen

- Schaaltje couscous

- Olijfolie/bouillonblokje

- 2 tomaten

- 1 rode ui

- Verse munt

- Verse peterselie

- Handje vol pijnboompitten

- Peper en zout

Hoe maak je het?

- Bereid de couscous met kokend water. Voor wat extra smaak kun je een bouillonblokje en een scheut olijfolie aan het kokende water toevoegen.

- Snijd de tomaten in blokjes en snipper het rode uitje. Hak de munt en peterselie heel fijn.

- Rooster de pijnboompitten in een koekenpan (je hoeft geen olie toe te voegen).

- Maak de couscous los met een vork, voeg de groenteen pijnboompitten toe en hussel lekker door elkaar. Breng op smaak met de munt en peterselie, het citroensap en peper en zout.

Tip! Deze salade is ook super lekker met avocado, feta, komkommer en koriander.

Deze recepten zijn ook populair:

- Recept: frisse tzatziki

- Recept: zelf donuts maken

- Recept: spaghetti van courgette