Recepten

Risottoballetjes met tomaat

woensdag, 14 december 2016

Ingrediënten
1 pak risotto van haver, rijst en groenten
2 eieren
25 gr paneermeel
handje rucola sla
Potje Zonnatura groentespread tomaat
Zonnebloemolie om te frituren

Bereiding
Klop 2 eieren los in een diep bord. Bestrooi een ander bord met paneermeel. Doe de inhoud van de zak risotto in een kom en neem ongeveer 1 eetlepel in je hand en draai er een stevig balletje van. Als je je handen nat maakt met water plakt het minder en draait het makkelijker.

Haal de balletjes eerst door het ei en daarna door het paneermeel. Haal daarna nogmaals door het ei en paneermeel zodat er een dik korstje ontstaat. Verhit een pan met een laag zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden (als de balletjes gaan bruisen is de olie heet genoeg maar de olie mag niet gaan roken).

Bak de balletjes in ca 3 minuten mooi bruin en krokant aan alle zijdes. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Doe wat sla op een amuselepel en leg daar een balletje op. Schep een klein theelepeltje van de tomatenspread er op. Serveer de balletjes als ze nog warm zijn.