Recepten Gebak & nagerecht

Recept voor makkelijke hartjescake

woensdag, 29 april 2020

Een echte verrassingscake, perfect voor moederdag, vaderdag, valentijnsdag óf gewoon omdat het kan! Het lijkt misschien hogere wiskunde, maar deze cake is makkelijker dan je denkt! De truc? Je bakt 2x een cake: eerst een roze en daarna een normale met het hart erin.

Wat heb je nodig?

 • Cakeblik
 • Hartvormige koekjesuitsteker
 • Rode kleurstof voor voeding
 • 2 pakken cakemix

Afhankelijk van het merk cakemix:

 • 400 gram boter
 • 8 eieren

Extra:

 • Cakeglazuur
 • Decoratiestrooisel, zoals roze hartjes en sprinkles

Hoe maak ik de cake met hart van binnen?

 1. Begin met het bakken van de eerste cake, voeg aan het beslag de rode kleurstof toe zodat het een mooi roze/rood-kleurtje krijgt. Bak de cake in de oven volgens de aanwijzingen op het pak.
 2. Laat de roze cake helemaal afkoelen voor je verder gaat. Snij na afkoelen de roze cake in gelijke plakjes (ongeveer even dik als de uitsteker is). Haal uit elke plak een hartje, soms kan je er zelfs meerdere uit 1 plak halen. Altijd handig om wat reserve te hebben.
  Tip! van de restjes cake kan je leuke cakepops maken. Verzamel alle stukken in een kom, schep er een lepel chocopasta of MonChou doorheen, goed mengen en maak er balletjes van. Extra leuk om ze nog even in gesmolten chocolade te dippen!
 3. Begin nu aan het beslag voor de tweede cake
 4. Verdeel een klein deel van het beslag over de bodem van het ingevette bakblik. Dit hoeft geen hele dikke laag te zijn.
 5. Zet nu alle roze hartjes op een rij in het blik. Druk ze goed aan op de bodem en zorg dat ze goed dicht op elkaar staan. Dit voorkomt dat de hartjes door de cake gaan 'zweven'.
 6. Vul het blik met de rest van het beslag. Voor de zijkantjes kan het handig zijn een spuitzak te gebruiken, om deze goed op te vullen.
 7. Bak de cake in de oven volgens de normale aanwijzingen op het pak.
 8. Eventueel kan je de cake (na afkoelen!) nog leuk versieringen door er bijvoorbeeld gesmolten chocolade over te gieten, of glazuur de cake en versier met hartjes decoratiestrooisel.

Bron recept: PrincessPinkyGirl

Ook lekker:

- Zo maak je bananenbrood makkelijk & snel
- Heerlijke healthy carrot cake
- Chocoladetruffels, maar dan gezond