Recepten Hoofdgerecht Lunch

Pittige doperwtensoep

donderdag, 5 januari 2017

Ingrediënten voor 2 personen
Wat heb je nodig?
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 3 deciliter bouillon
- 100 gram doperwten (diepvries)
- bladselderij
- optioneel 2 plakjes rookvlees

Hoe maak je het?
1. Maak de bleekselderij schoon en snijd in boogjes.
2. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui, bleekselderij en kerrie in margarine zacht.
3. Voeg de bouillon en de doperwten toe. Kook de soep 10 minuten.
4. Zodra de soep gekookt is, kun je de selderijblaadjes in reepjes erdoorheen roeren (voeg eventueel nu ook de rookworst plakjes toe).
5. Maak het gericht af met bladselderij en serveer.