Recepten Hoofdgerecht

Thaise kip met cashewnoten

dinsdag, 18 augustus 2015
Overheerlijke kip met cashewnoten!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen):
  • 1-2 gedroogde rode chilipepers, gesneden
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 3 eetlepels kippen- of groentebouillon, of water
  • 1/2 - theelepel suiker
  • 4 eetlepels plantaardige olie
  • 80 gram cashewnoten
  • 4-5 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 gram kipfilet, in dunne reepjes
  • Rode paprika, gesneden
  • halve wortel, gesneden
  • 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • Beetje peper
Bereiding:
Meng de vissaus, oestersaus, bouillon en suiker in een kleine kom. Verhit de olie in een wok op matig vuur en roerbak de cashewnoten in 2 tot 3 minuten lichtbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit dezelfde olie opnieuw en roerbak de kip en knoflook tot ze gaar zijn. Voeg de paprika, wortel, ui het vissausmengsel toe en roerbak het geheel 1 tot 2 minuten. Breng zo nodig op smaak met zout en peper. Voeg de cashewnoten, chilipeper en lente-ui toe en schep alles goed om. Kook daarnaast wat rijst en klaar is kees!