Hapjes Hoofdgerecht Recepten

Kip-Avocado Wraps

dinsdag, 16 februari 2016

Wat heb je nodig?:

  • 120 g kipfilet
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 avocado • ½ komkommer
  • 2 flinke tomaten • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels koriander vers
  • sap van ½ limoen
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

  • Bak de kipfilet in olijfolie en snijd in plakjes.
  • Snijd de avocado en doe dit samen met de Griekse yoghurt in een kom. Prak de avocado door de Griekse yoghurt. Het is niet erg als er nog wat grote stukjes overblijven.
  • Haal de zaadjes uit de tomaten en snijd het overgebleven stevige vruchtvlees in kleine stukjes. Doe hetzelfde met de komkommer. Voeg de tomaat en de komkommer bij de Griekse yoghurt en avocado. Snijd de bosuitjes fijn en roer door de salade. Pers 1 teentje knoflook en ½ limoen uit boven de salade. Vers gemalen peper brengt er wat pit in. Meng het geheel goed. Proef en besluit zelf of een snufje zout nodig is.
  • Pak een wrap en leg de reepjes kipfilet erop. Schep de salade erbij en rol de wrap op!