Hapjes Recepten

Guacamole & ei 'breakfast bowl'

maandag, 24 oktober 2016

Wat heb je nodig?
- 1 ei, kamertemperatuur
- kopje vol jonge spinazie
- ¼ rode ui, geschild en in dunne plakjes gesneden
- 1 klein stukje toast, gesneden in stukjes
- 1 eetlepel zure room
- 2 theelepels zoete chilisaus
- snufje zwarte peper

Guacamole:
- 1 rijpe avocado, geschild + ontpit en grof gehakt
- ¼ rode ui, geschild en fijngesneden
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- snufje zout
- snufje peper

Hoe maak je het?
1. Plaats het ei in een pan met koud water en breng aan de kook. Laat het vervolgens 5-6 minuten sudderen.
2. Draai het vuur uit en giet het water weg. Laat het ei afkoelen. Pel de eieren en snijd het door de helft.
3. Maak de guacamole, door alle ingrediënten te mixen.
4. Leg de spinazie in een kom. Voeg de guacamole, ei, plakjes rode ui, blokjes van toast, een klodder zure room, een scheutje zoete chilisaus en snufje peper toe.