Hoofdgerecht Recepten

Gezonde kipsaté schotel

zondag, 18 september 2016

Wat heb je nodig?

  • 2 kipfilet
  • 250 gram champignons
  • 100 gram rucola
  • 50 gram taugé
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 125 ml melk
  • 1 theelepel sambal
  • 1 ui
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  • Roer in een klein steelpannetje de pindakaas, melk en sambal door elkaar en zet op laag vuur
  • Snipper de ui fijn en voeg toe aan de saus, roer het goed door elkaar en verwarm geleidelijk
  • Snij ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in plakjes
  • Zet een pan op hoog vuur en bak in wat olijfolie de kipblokjes kort aan
  • Voeg de champignons eraan toe en verwarm het geheel totdat het lichtbruin kleurt
  • Verdeel de rucola over twee borden en besprenkel met wat olijfolie
  • Strooi er wat peper en zout over
  • Schep de kip en champignons op de rucola en verdeel hier de satésaus over
  • Verdeel tot slot de taugé over de twee borden en serveer direct