Hoofdgerecht Recepten

Gezonde kapsalon

zondag, 18 september 2016

Wat heb je nodig?

  • 1 grote zoete aardappel (of 2 wat kleinere)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 350 gram kipfilethaasjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • ½ rode paprika, in kleine stukjes
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 1 theelepel sambal
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • 80 gram geraspte 30+ kaas
  • 2 grote handen ijsbergsla
  • stuk komkommer, in kleine blokjes
  • stuk of 12 cherry tomaatjes, in stukjes
  • klein rood uitje, gesnipperd
  • 4 eetlepels griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook, geperst

Hoe maak je het?

  • We beginnen met de zoete aardappel friet. Zet de oven op 225 graden. Was de zoete aardappel goed en snijd in dunne frieten. (Als je de schil eraan laat zitten, worden je frieten knapperiger).
  • Besprenk de frietjes met de zonnebloemolie en wat zout. Zorg dat alle frietjes goed door de olie geraakt zijn.
  • Leg de frietjes op een metalen bakplaat, met een velletje bakpapier en schuif de frieten voor 20/25 minuten in de oven. Hussel ze tussendoor goed om en zorg dat de frietjes niet over elkaar liggen. De friet is klaar wanneer ze bruinig en knapperig zijn.
  • Haal de frietjes uit de oven en zet de oven terug op 175 graden.
  • Bak de ui en paprika totdat de uitjes wat glazig worden.
  • Voeg de kip, alle kruiden, sambal en 3 tenen knoflook toe en bak totdat de kip zo goed als gaar is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Pak 2 kleine ovenschaaltjes en beleg de bodem met de friet. Schep de kip erop en bestrooi met de kaas.
  • Schuif de schaaltjes 7 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  • Maak in de tussentijd de knoflooksaus. Meng de yoghurt met 2 tenen knoflook. Haal de kapsalon uit de oven en beleg met de sla, komkommer, tomaat en ui.
  • Schep er een flinke eetlepel knoflooksaus op en serveer.