Recepten Hoofdgerecht

Gevulde paprika met kruidige linzen

woensdag, 28 oktober 2015

Het is weer Happy & Healthy Recipe Day! Met vandaag gevulde paprika met kruidige linzen.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen):

  • 2 gele of rode paprika’s
  • 200 gram hüttenkäse
  • 100 gram feta
  • Handvol verse munt
  • Handvol walnoten
  • 1 klein blikje linzen
  • 1 rode ui
  • 1 tl harissa (een Marokkaanse chili-pasta. Kun je dit niet vinden? Gebruik dan een half rood pepertje)
  • 75gr veldsla
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • Olijfolie om in te bakken
  • Peterselie voor garnering

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika’s, snij voorzichtig het kapje eraf (gooi de kapjes nog niet weg) en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de walnoten, feta en munt fijn en meng met de hüttenkäse. Breng op smaak met flink wat versgemalen peper. Vul de paprika’s met dit mengsel en zet in een kleine ovenschaal. Tip! Blijven je paprika’s niet recht staan? Vouw dan wat aluminiumfolie om de om de onderkant ter versteviging. Zet de paprika’s vervolgens in de voorverwarmde over voor 25 minuten. Snijd ondertussen de kapjes van de paprika’s in blokjes en snipper de ui. Zet een klein (kook)pannetje op middelhoog vuur en fruit hierin de paprika en de ui. Voeg de paprika- en komijnpoeder toe en laat 1 minuut bakken om de smaken goed vrij te laten komen.Voeg de linzen toe en vervolgens de harissa en zet het vuur laag. Voeg een eetlepel water toe als het mengsel iets te droog wordt. Proef en breng indien nodig op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over 2 borden en schep hierover de pittige linzen. Zet in het midden de gevulde paprika. Garneer met peterselie en een scheutje olijfolie en eventueel wat extra harissa. Tast toe!