Hoofdgerecht Recepten

Geroosterde aubergine

dinsdag, 19 juli 2016

Voor wie een avondje( of altijd) geen vlees of vis wil eten en van aubergine houdt is dit een heerlijk recept. Als lunch of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.

Wat heb je nodig? (voor twee personen):

  • Eén grote aubergine
  • Eén theelepel gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Eén eetlepel olijfolie
  • 4 theelepels tomatenpuree
  • 125 gram mozzarella
  • 6 cherrytomaatjes

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergines door midden en kerf er ruitjes in (zonder de schil te raken). Meng de tomatenpuree met de oregano, een snufje peper en zout. Verdeel het mengsel over de beide helften van de aubergine. Plaats de aubergine in een ovenschaal in het midden van de oven en rooster het gedurende 20 minuten. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in drie plakjes en meng het met de olijfolie, peper en zout. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Haal de aubergines uit de oven en beleg ze met mozzarella en vervolgens de schijfjes tomaat. Bak ze daarna nog tien minuten in de oven. Serveer de aubergine naast een frisse salade.