Recepten Gebak & nagerecht

Chocoladecake met pepernoten

maandag, 3 december 2018

Geen inspiratie voor een lekkernij tijdens pakjesavond? Met dit recept tover je een normale cake om in een sinterklaascake!

Wat heb je nodig?

  • 1 x (boeren) cake
  • 225 gram boter
  • 1 eetlepel speculaas kruiden
  • 4 eieren
  • 1 sinaasappel

Topping:

  • 125 gram pure chocolade
  • 4 handjes kruidnootjes

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160°C en plaats het rooster in het midden. Klop met de mixer de boter (200 g) zacht in een beslagkom, voeg de cake mix en de eieren toe. Roer het beslag met de mixer op de laagste stand voor 1 minuut tot een glad geheel. Klop daarna het beslag voor ongeveer 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Schep de helft van het beslag in een andere kom en roer hier de speculaaskruiden door heen. Roer de sinaasappelrasp, het sap en een handje kruidnoten door het beslag. Vet de bakvorm in en knip een stuk bakpapier ter breedte van de vorm. Leg dit op de bodem en druk het papier teen de lange wanden aan. Schep het speculaasbeslag in het cakeblik en schep het sinaasappelbeslag er op, meng het een beetje door elkaar. Bak de cake ongeveer 55 tot 60 minuten gaar en laat het daarna afkoelen. Smelt ondertussen de chocolade met de boter (25 g). Giet de chocolade over de cake en versier het met kruidnoten.