Recepten Gebak & nagerecht Lunch Ontbijt

Bananenbrood

zondag, 18 september 2016

Vandaag geen zin in yoghurt of een eitje? Ontbijt dan met een plak zelfgemaakte bananenbrood.
Dit is de gezonde variant, maar je kunt er natuurlijk ook chocolade of noten aan toevoegen!

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 200 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • half zakje bakpoeder
  • kokos
  • honing
  • kaneel

    (Natuurlijk kun je ook zelf noten en/of chocolade toevoegen)

Hoe maak je het?

  • Als eerste prak je 3 bananen met een vork. Prak ze fijn tot een smeuïg prakje.
  • Doe de geprakte bananen in een kom en voeg één voor één de eieren toe. Gebruik hiervoor een handmixer.
  • Nu kan je het amandelmeel en het bakpoeder toevoegen. Mix dit weer goed door elkaar tot een glad mengsel.
  • Voeg nu de honing, kaneel en de kokos toe. Doe dit hoeveel jij lekker vind, oftewel een beetje op de gok.
  • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Bekleed daarna het bakblik met bakpapier en vul deze met het mengsel. Je kan de bakvorm natuurlijk ook invetten.
  • Wacht tot de oven goed voorverwarmd is en daarna kan hij voor 50 minuten de oven in.
  • Na 50 minuten is je bananenbrood (als het goed is) klaar. Check dit even met een satéprikker. Als er geen restjes meer aan de prikker blijft zitten is je bananenbrood klaar. Blijven er wel restjes aan zitten, laat het brood dan nog 5 minuten langer garen in de oven.