Recepten Hapjes Hoofdgerecht

Aubergine-pizza’s

donderdag, 21 april 2016

Wat heb je nodig?

  • 4 plakken aubergine (ca. max 1 cm dik, liever dunner)
  • zout & peper
  • 1 tomaat
  • halve bol buffel mozzarella
  • paar plakjes droge worst (salami, chorizo, etc)
  • olijfolie

Bereiding Aubergine-pizza’s

  • Bestrooi de plakken aubergine met wat zout, leg ze op een keukenpapier en laat ze daar minimaal 30 minuten liggen. Op deze manier onttrek je het overtollig vocht van de aubergine.
  • Bak / gril de aubergine in een klein beetje olijfolie in een pan. Ongeveer 2 minuten aan elke kant.
  • Leg de gebakken aubergine op een bakplaat en beleg deze met de tomaat en droge worst.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg deze er bovenop.
  • Eventueel nog wat peper en reepjes basilicum.
  • Bak de aubergine pizza in een voorverwarmde oven van 175 graden ongeveer 10 minuten, totdat de mozzarella is gesmolten.
  • Sprenkel er nog een klein beetje olijfolie overheen en smullen maar!