Gebak & nagerecht Lunch Ontbijt Recepten

Apple crumble, maar dan gezond

maandag, 18 januari 2021

Deze gezonde apple crumble is zo gemaakt en geschikt als ontbijt, dessert of tussendoortje. Oh en het is ook nog eens een ontzettend lekkere gezonde crumble met appel! Wie wil dat nou niet...

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 4 middelgrote appels
  • 125 gram havermout
  • 75 gram kokosolie
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel citroensap
  • Kaneel

Optioneel: eetlepel honing / handje noten / eetlepel kokosrasp

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  2. Meng de appel stukjes met rozijnen, een scheutje kaneel en besprenkel ze met wat citroensap. Voeg eventueel een handje noten en/of een eetlepel kokosrasp aan dit mengsel toe.
  3. Schep het appelmengsel in een ingevette of met bakpapier beklede ovenschaal. Meng vervolgens in een kom de havermout samen met vloeibare (gesmolten) kokosolie en een scheutje kaneel. Als je van zoet houdt kun je eventueel nog een eetlepel honing toevoegen.
  4. Verdeel het mengsel met een lepel over het appelmengsel.
  5. Zet de schaal in de oven en bak de apple crumble ongeveer 30 minuten, totdat de kruimels goudbruin zijn. Laat het even afkoelen voordat je het serveert.

Apple crumble smaakt heerlijk bij een bakje yoghurt. Of doe er een heerlijke dot kwark of skyr bovenop.