Home & Garden

Welke kerstversiering past bij jou?

dinsdag, 11 december 2018

Van huis uit ben ik altijd al gek op kerst geweest en de boom kon vroeger niet vroeg genoeg in huis worden gehaald. Zelf ben ik een ‘traditionele’ aanhanger van het kerstfeest. Rood, groen, goud en veel kersttakken en bomen.

En als dan eindelijk weer de dozen met kerstversiering van zolder komen, blijft het altijd weer een verrassing. Het is alsof je elk jaar opnieuw een tijdcapsule opent omdat je bij elk item terug gaat naar de herinnering van het krijgen of aankopen van al deze decoratie.

Botanische kerstdecoratie

Voor het maken van nieuwe herinneringen, kun je hedendaagse thema’s toepassen. Bijvoorbeeld woonstijlen en (kleur)thema’s. Een mooi voorbeeld hiervan is om de kleur groen te gebruiken als kerstkleur. Hierbij worden alle kerstversieringen en - decoraties in groentinten opgehangen en bladeren van beroemde planten kunnen in de boom worden gestoken. Dit neigt natuurlijk sterk naar de botanische trend. Zorg er wel voor dat je wat glans en glitter toepast anders wordt het saai of juist een geiten-wollen-sokken thema.

Scandinavisch of City loft

De in het interieur zo geliefde Scandinavische woonstijl heeft ook de kerstboom bereikt waarbij veel wit, zilver en rood accenten de boventoon voeren. Ook de “City loft” of de “Hotel lobby” heeft onze boom in zijn greep waarbij woorden als chique, urban en mid-century weer vallen.

Zelfs items met etnische invloeden zoals aapjes, jungle items en vlechtwerk mogen met het dennengroen gecombineerd worden.

Klassiek thema

Voor wie dit veel te ver gaat en hunkert naar een klassiek kerstthema , is er gelukkig altijd nog een keur aan nostalgische hangers (vondels) te vinden voor in de boom. Ondergesneeuwde huisjes, boompjes, soldaatjes en beertjes zijn nog steeds te koop net als kerststerren en -klokken.

De jeugd van tegenwoordig

Maar als je beter kijkt rukt in dit genre een geheel nieuw aanbod op. Zo hebben we volledige maaltijden die je in de boom kan hangen. Wat dacht je van stokbroodjes, wijnflessen, een sushi-plateau, een broccolistronkje of een heuse croquet? Maar ook vondels in de vorm van iPhones, koptelefoons en mini-iPads zijn tegenwoordig heel erg nodig om ook de jeugd van tegenwoordig nog voor de boom geïnteresseerd te krijgen.

Jungle Bells

Ga je voor een tropisch thema? Dan zijn er hangers met tropische vogels, regenboog-ijsjes, ananasjes met een zonnebril, black panters of rolschaatsen voor in de boom.

Vormen en kleur

Bijzondere kersthangers zijn wel een must naast enkel gekleurde ballen, dennenappels en linten. De traditionele kerstbal is niet meer, tegenwoordig is zelfs de volledige “cast” uit de kerststal terug te vinden als kerstbal voor in de boom. Leuk bedacht én het spaart weer een aanschaf uit ten aanzien van een complete kerststal :). Zijn we ook nog een beetje duurzaam bezig.

Een hele fijne kerst toegewenst!

Volg jij Michiel de Zeeuw al op Instagram?

Ook leuk om te lezen:

5 verschillende woonstijlen, welke past bij jou?

Stijl Botanic chique uitgelicht