Home & Garden

Kattenliefhebbers opgelet! Deze planten zijn giftig voor katten.

vrijdag, 31 mei 2019

Planten zijn ideaal om je huisje gezellig mee aan te kleden. Met een paar mooie planten kun je je woning snel en easy omtoveren tot een heuse Urban Jungle. Maar niet alle planten zijn even diervriendelijk. Sterker nog, sommige exemplaren zijn zelfs hartstikke giftig voor je huisdier. Wij hebben de planten voor je op een rijtje gezet die je maar beter niet in huis kunt halen als je een kat hebt rondlopen.

Lelie

De lelie is een populaire bloem die vaak in de huiskamer te vinden is. Deze bloem is er in veel kleuren, vormen én groottes. Zo varieert de kleur van sereen wit tot opvallend oranje en heb je deze bloem met strepen, randjes of stippen. Maar als je een kat in huis hebt, kun je de lelie voortaan beter links laten liggen. Deze bloem kan namelijk allergische reacties opwekken bij katten. En vraag ons niet waarom, maar dit geldt vooral voor de lelies die rond de paasdagen op de markt te vinden zijn.

Dracaena

De Dracaena is een volle, hoge kamerplant. En omdat 'ie gemakkelijk te verzorgen is, is het een populaire plant.. Hij kan in de halfschaduw staan, goed droge lucht verdragen en kan tegen een keertje wat minder water. Toch is het voor dierenliefhebbers slim om deze plant maar buitenshuis te laten, aangezien hij giftig kan zijn voor je kat. De Dracaena bevat namelijk het stofje saponin, wat ervoor kan zorgen dat je kat gaat overgeven, een depressie krijgt of zijn eetlust helemaal verliest. Ook goed om te weten: de pupillen van je kat vergoten meteen zodra hij/zij het gegeten heeft.

Aloë Vera

Voor veel mensen is Aloë Vera bekend als een plant die vaak in zalfjes en drankjes gebruikt wordt om pijn te bestrijden of te verminderen. Bij katten, daarentegen, kan Aloë Vera zorgen voor overgeven, depressie, diarree en anorexia. Geen kat-vriendelijke plant dus!

Philodendron

Ondanks dat deze plant prachtige, exotische bladeren heeft, kun je hem – als je thuis een kat hebt rondlopen – maar beter niet in huis halen. De Philodendron kan namelijk zorgen voor orale irritatie en een branderig gevoel bij de tong, mond en lippen van je kat.

Pothos

Deze gemakkelijke huisplant mag er misschien leuk en onschuldig uitzien, maar is eigenlijk een wolf in schaapskleren. De Pothos wordt ook wel ‘Devil’s Ivy’ genoemd, vanwege de naaldvormige kristallen die kunnen leiden tot irritatie en een brandend gevoel bij de mond, tong en lippen van je kat. Daarnaast kunnen katten moeilijker slikken en kunnen ze gaan overgeven. Geen aanrader dus, voor kattenbaasjes!

Lees ook:

- 10 redenen waarom je hond je beste vriend is!
Deze planten hebben een gunstig effect op je humeur
Geen groene vingers? Deze kamerplanten hebben weinig zorg nodig