Life & Living

Dagje uit met kinderen: tips voor herst & winter

maandag, 12 oktober 2020

Ondertussen zijn we weer in de herfst belandt. De koudere dagen komen eraan, maar dat betekent niet dat we binnen op de bank moeten blijven zitten! Deze dagen moeten we het juist extra gezellig maken door dagjes weg met de kids. Samen met het gezin herinneringen maken en ergens mee bezig zijn. Door een dagje weg met het gezin kunnen we onze zinnen even ergens anders op zetten, in plaats van de hectiek van het dagelijks leven en de huidige situatie. In dit artikel hebben wij de leukste ideeën voor een dagje weg met de kinderen, (of dagje uit in eigen huis) verzameld. Wat is jouw favoriete dagje weg?

Tip: bekijk goed van te voren de website waar je heen gaat. Vanwege corona zal je bij een groot deel vooraf moeten reserveren of hebben ze misschien andere openingstijden.

Dagje weg met de kids

Dierentuin

Dierentuinen zijn op dit moment van het jaar erg leuk te bezoeken, zeker in november is het hier erg rustig gezien er geen schoolvakanties of feestdagen gepland zijn. Daarnaast zijn dierentuinen buiten, wat met de omstandigheden nog een extra leuk dagje weg met het gezin maakt. Je kan er lekker op uit, haalt een frisse neus en bent bezig. Voor het gezin hét ideale uitje.

Binnenspeeltuin

Klimmen, klauteren en knutselen. Is dat niet wat elk kind wilt (en doet… ook wanneer ze thuis zijn…)? Neem ze er mee op uit en ga naar een plaatselijke binnenspeeltuin. Ook handig wanneer het een dagje minder lekker weer is waardoor je niet naar de buurt speeltuin kan gaan. Hier zijn vaak leeftijdsgenootjes waar de kids zich lekker mee kunnen vermaken, waardoor ook jij even je moment kan pakken.

Klimbos Gooi Eemland

Klimmen en klauteren is echt niet alleen leuk voor kinderen, dit is leuk voor het hele gezin! In Lage Vuursche heb je klimbos Gooi Eemland. Met verschillende soorten routes voor ieder niveau is dit een heerlijk uitje. Niet zo van het klimmen? Zoek een lekker plekje in de buurt, neem een lekker boek of tijdschrift mee en een thermoskan thee: die kinderen vermaken zich wel

Boswandeling (incl. picknick!)

Lekker de natuur in! Bij stormachtig weer heerlijk om over het strand te razen en bij regenachtig weer kan het juist ook heerlijk zijn om goed ingepakt het bos in te gaan. Neem een bal mee, laat ze kastanjes en mooie bladeren rapen (kunnen ze later weer mee knutselen!) of ga op zoek naar paddestoelen! Is het mooi weer? Neem een kleedje, thermoskan met warme choco en wat snacks mee. Picknicken in de herfst of winter kan juist ook genieten zijn!

Museum

En dan vooral een museum waar de kids enthousiast van worden! Of waar er in ieder geval een leuke speurtocht is! Denk bijvoorbeeld aan een museum wat ook nog leerzaam is voor de kids: Naturalis, CORPUS (Reis door het lichaam), Spoorwegmuseum of een Science Museum als NEMO in Amsterdam.

Pretpark

Hoe kunnen we anders dan een pretpark voorschotelen. Zowel leuk voor de jongste als voor de oudere kids met een goede afwisseling van binnen en buiten. De vele ervaringen biedt ieder wat wils. Niet alleen de kids, maar ook jij je hier weer even kind voelen!

Bioscoop-weer

De kinderen voor de tv zetten met Frozen… Tijd voor iets nieuws! Neem de kids mee naar de bioscoop en laat ze helemaal in de belevenis van de film duiken. De bioscoop is ook nog eens geschikt voor regenachtige dagen.

Schaatsen

Wil je met een dagje weg met de kids ze écht vermoeid maken, onderneem een activiteit waar ze zich veel voor moeten inspannen. Denk bijvoorbeeld aan een middagje schaatsen met bij thuiskomst een lekkere warme chocomelk, hmm…

Zwemmen

Heb je nu echte waterratten? Neem ze mee zwemmen in een recreatief zwembad. Ga langs bij het lokale zwembad, of kies ervoor om langs een subtropisch zwembad te gaan waar de kids zich nog meer kunnen uitleven.

Jump hall

Deze activiteit is ook leuk wanneer je al wat oudere kinderen hebt. Neem ze een dagje mee naar een Jump Hall! Een jump hall heeft veelal trampolines en een bak met schuim waar zij zich in kunnen laten vallen. In deze hall kunnen de kids al hun energie kwijt. Ook een leuke work-out als je meegaat, onderschat het niet!

Duinen

Of je nu naar de duinen aan zee gaat, naar de Loonse en Drunese duinen of de Soesterduinen: een heerlijk dagje weg met de kids wordt dit wel. Gezien de duinen ruim en breed zijn, kan je hier met gemak je afstand houden. Vele cafés en restaurants hebben een afhaal locatie gemaakt om de coronaperiode door te komen. Haal wat lekkers af of neem je eigen picknickmand mee om er een gezellig uitje van te maken.

Strand

Heerlijk uitwaaien op het strand, ook in de herfst is dit een aanrader. Leuk om de vlieger of frisbee mee naar toe te nemen. Daarnaast zijn ook bij het strand leuke strandtentjes open voor afhaal. Mocht je dit niet genoeg vinden? Kijk dan eens bij onderwaterwereld Sea Life (Scheveningen) of Neeltje Jans (Oosterschelde) om het dagje net wat te verlengen.

Veluwe
De Veluwe staat natuurlijk bekend om de mooie omgeving waar jij als ouder van kan genieten. Voor kids is dit net zo leuk! Met de vele paden die je hier kan fietsen (met de fietsen van de Veluwe zelf), musea en de klimbossen kom je zo je dag wel door.

Bakken

Zijn jouw kids ook zo dol op Heel Holland Bakt kids? Of ben jij zo dol op de volwassen versie hiervan? Haal het TV-programma in huis door zelf te gaan bakken en een bakwedstrijd te doen! Wie maakt de lekkerste koekjes of cakejes! Uiteraard wordt er beoordeeld op zowel smaak als uitstraling. Natuurlijk zijn er genoeg recepten online te vinden, maar ook wij hebben nog een hoop inspiratie voor je! Klik hier voor onze beste tip!

Kabouterpad

Kabouterpaden zijn leuke speurtochten voor kids in de leeftijd van ongeveer 3 tot 7 jaar. De kinderen gaan samen met een puntmuts en knapzak opzoek naar kaboutersporen die ze soms ook mee naar huis mogen nemen (dit is niet overal het geval). Door liedjes zingen en luisteren naar kabouterverhalen te luisteren gaan de kinderen achter de kabouters aan. Er zijn 63 kabouterpaden in Nederland, dus vast ook een bij jou in de buurt! Bekijk alle kabouterpaden

Dagje thuis

Dagje-uit-in-eigen-huis

Voorbeeld van een heerlijke dagje uit in eigen huis: Begin de ochtend met een heerlijk onbijtje voor de TV met hun favoriete film, vervolgens is het tijd om koekjes te bakken. Zorg dat er genoeg deeg is, en laat ze de gekste creaties maken. Tijd voor een picknick-lunch! Normale lunch maar dan in de woonkamer op een kleedje (of misschien wel in de tuin met jas aan als het mooi weer is). En als het huis dan toch al overhoop ligt: tijd voor een fortenbouw wedstrijd: wie kan het mooiste kussenfort of dekentent bouwen? Ping! De koekjes kunnen uit de oven, maar moeten uiteraard nog versierd. En dan? Tijd om met een kopje thee heerlijk te genieten van de versgebakken koekjes!

Speurtocht in huis

Verstop hints, opdrachten en snoepjes door het hele huis. Degene met de meeste snoepjes wint... Daarmee zijn ze vast wel even zoet ;-)

Bakken

Zijn jouw kids ook zo dol op Heel Holland Bakt kids? Of ben jij zo dol op de volwassen versie hiervan? Haal het TV-programma in huis door zelf te gaan bakken en een bakwedstrijd te doen! Wie maakt de lekkerste koekjes of cakejes! Uiteraard wordt er beoordeeld op zowel smaak als uitstraling. Natuurlijk zijn er genoeg recepten online te vinden, maar ook wij hebben nog een hoop inspiratie voor je! Klik hier voor onze beste tip!