DIY

DIY: maak je eigen gezichtsmasker

donderdag, 5 april 2018

Zin in een beautymomentje voor jezelf? Maar te druk (…of gewoon geen zin) om bij de drogist een maskertje te halen? Het zou zomaar kunnen dat jouw koelkast een bron van beauty ingrediënten is! Natuurlijke gezichtsmaskers en scrubs zijn namelijk de perfecte manier om jouw huid op een zachte manier, zonder chemische toevoegingen, te reinigen en verzorgen. Met onderstaande ‘recepten’, zit jij binnen no-time met je voeten omhoog en met een heerlijk maskertje op je gezicht.

Appelmasker - voor alle huidtypes

Dit zacht exfoliërend masker met appel is perfect voor alle huidtypes. Appels zitten namelijk bomvol vitamine A, B, en C! En het zuur in de appels helpt de huid om deze vitaminen extra goed op te nemen. De honing en havermout verzachten de huid en voorkomt irritatie.

Recept:

2 eetlepels appelmoes (liefst zonder toegevoegde suikers)

1 eetlepel honing

2 eetlepels havermout

Meng de appelmoes en honing samen in een kom. Doe het mengsel kort (5 seconden) in de magnetron, tot de honing helemaal is oplost. Voeg de havermout erbij en roer het mengsel goed door. Laat het mengsel afkoelen en breng met roterende bewegingen aan op je gezicht. Laat het 15 minuten intrekken en spoel af met lauwwarm water.

Avocadomasker – voor een droge huid

Een droge, trekkende huid is voor niemand fijn. Hydrateer je huid een beetje extramet dit vochtinbrengende masker. Dankzij de omega-3-vetzuren in avocado en olijfolie worden de kleine scheurtjes tussen huidcellen gerepareerd. Door de verzachtende eigenschappen van honing en yoghurt, zal je huid weer zacht aanvoelen en stralen. Spoel het masker wel goed af met lauwwarm water…Hoewel het verzorgend, is het masker namelijk wel wat sticky.

Recept:

1 rijpe avocado

2 eetlepels yoghurt (naturel)

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel honing

Prak de avocado goed samen met de yoghurt. Voeg de olijfolie en honing toe en mix goed door elkaar. Breng aan op je huid en laat 15 minuten intrekken.

TIP! Ook leuk om zelf te doen: Pimp je canvastas!

Havermoutmasker – voor een vette huid

Last van een vette huid? Dit masker verzorgt je huid en gaat de strijd met onzuiverheden aan. De zuren van de citroensap verwijder overtollig vet en talg en dode huidcellen. De verzachtende eigenschappen van havermout, kalmeren je huid en gaan roodheid tegen. Het ei zorgt voor een gezonde, glanzende huid.

Recept:

½ kopje gekookte havermout

1 ei

1 eetlepel citroensap

Meng de gekookte havermout met het citroensap en het ei, tot het een soort pasta is. Breng het mengsel gelijkmatig aan op je huid. Laat 15 minuten intrekken en spoel het daarna af met lauw water.

Maak jij ook wel eens zelf een gezichtsmasker? Wij zijn benieuwd naar jouw recept!