Huishoudbeurs krijgt in 2016 nieuw segment: Happy & Healthy

dinsdag, 12 januari 2016

Huishoudbeurs bezoekers nemen gezondheid serieus: 85% van de bezoekers omschrijft zichzelf als (zeer) gezond!

Van 20 tot en met 28 februari barst het gezelligste vriendinnen festival van Nederland in RAI Amsterdam weer los: De Huishoudbeurs! Nieuw dit jaar is het segment Happy & Healthy, waar bezoekers alles kunnen vinden voor een gezond en een gelukkig leven. Uit recent onderzoek onder bezoekers van de Huishoudbeurs blijkt dat ruim 78% zich als sportief omschrijft en 85% als (zeer) gelukkig en gezond!

Foute snack na sporten
Als het om sporten gaat kiest het overgrote deel voor wandelen (57%) als favoriet. Ook zijn de sportschool, dansen, bootcamp en Zumba erg populair.60% van Huishoudbeurs bezoekers beloont zich na sporten weleens met een foute snack, zoals een snoepreep of een patatje na het zwemmen. Gemiddeld wordt er tussen de 2 en 3 uur gesport per week. Interessant om te zien is, dat de bezoekers die het meest sporten zich ook als het gelukkigst omschrijven.

In driekwart (75%) van de gevallen slapen Nederlanders tussen de 7-8 uur per nacht. Ook zij omschrijven zich als zeer gelukkig!

Diëten blijft populair
Diëten blijft op de dag van vandaag nog steeds populair. 65% van de ondervraagden geeft aan weleens een dieet te volgen, en soms wel 2 keer per jaar! De meeste bezoekers gebruiken wel eens voedingssupplementen zoals magnesium, zink of vitaminepillen. Eén derde van de ondervraagden let op het aantal calorieën per dag.

Over Happy & Healthy
Dit jaar heeft de Huishoudbeurs een nieuw segment: Happy & Healthy. Hier kun je alles vinden op het gebied van een gezond en gelukkig leven voor zowel body als mind. Boordevol tips & tricks, lezingen, workouts met Carlos Lens en workshops zoals: Lach Yoga, Braingym, Chinese massage en klankschaalmeditatie.

Powerfoods, yoga, bootcamp, smoothies, het zijn allemaal trends van deze tijd en daar speelt de Huishoudbeurs op in. Gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging zijn erg belangrijk. Met het nieuwe segment Happy & Healthy zijn we gezonder en sportiever dan ooit”, aldus Nicole Mengerink, beursmanager Huishoudbeurs.

Praktische informatie Huishoudbeurs 2016
Van 20 t/m 28 februari 2016 vindt de Huishoudbeurs plaats in RAI Amsterdam. Hoofdsponsoren van de beurs zijn Miss Etam en Leaseplan. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 25 en vrijdag 26 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Festival Fantastique (hal 2) en Happy & Healthy (Elicium) zijn dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Meer informatie: www.huishoudbeurs.nl.