Huishoudbeurs 2018 lanceert Books & Coffee

donderdag, 1 februari 2018

Introductie nieuw paviljoen tijdens 73e editie

Zo’n 77% van de Nederlanders geeft aan boeken te lezen (45% af en toe en 32% geregeld). Met het nieuwe ‘Books & Coffee’ speelt de Huishoudbeurs, van 17 tot en met 25 februari in RAI Amsterdam, in op de leesrituelen van de Nederlandse vrouw. Het lezen van de krant vormt namelijk een echt ochtendritueel en het boeklezen een avondritueel. De gemiddelde leestijd bedraagt zo’n 50 minuten per dag. Het nieuwe paviljoen wordt georganiseerd in samenwerking met VBK Uitgeversgroep en Meulenhoff Boekerij.

Nieuw op de Huishoudbeurs: ‘Books & Coffee’

Bij Books & Coffee staat het geschreven boek centraal. De meest recente versies zijn verkrijgbaar en gedurende negen beursdagen zijn er meet & greets met bekende auteurs waaronder Jill Mansell, Viv Reijs, Bobbi Eden, Peter Römer en Claudia Schoemacher.

Bezoekers kunnen zelf leren schrijven door het volgen van een gratis workshop, die de Schrijversacademie aanbiedt. Ook geven ‘booktubers’ live recensies en laten ze zien hoe ze hun YouTube kanaal daarvoor inzetten. Daarnaast is er de 'kookboeken-ruil-kast' waar bezoekers een zelf meegebracht kookboek kunnen omruilen voor een ander (tweedehands) kookboek.

Nicole Babay, beursmanager Huishoudbeurs: “Inspiratie voor een nieuwe Huishoudbeurseditie haal ik overal vandaan. Zo vond ik boekenbeurzen enigszins stoffig, totdat ik een bezoek bracht aan de boekenbeurs in Antwerpen. Daar hebben ze het lezen tot een ware beleving gemaakt. Dat was echt een eye-opener en heeft als inspiratie gediend voor het nieuwe paviljoen ‘Books & Coffee’ op de Huishoudbeurs. Zeker in combinatie met de aangeboden workshops, ‘booktubers’ en lekkere koffie worden boeken een ware musthave voor iedere bezoeker.”

Lezen liefst van papier

Nederlanders lezen nog steeds het vaakst van papier. Van de 50 dagelijkse leesminuten gaan er 31 minuten op aan geprinte boeken, kranten en magazines. Drie op de tien mensen (29%) lezen vrijwel elke dag in een boek. Daarmee worden boeken op dagelijkse basis minder gelezen dan kranten (52%) maar meer dan tijdschriften (16%). Mensen die digitaal lezen, doen dat het liefst op de pc of laptop, gevolgd door de tablet, e-reader of smartphone.

Lezen gebeurt thuis, het vaakst in bed

De Nederlander leest bij voorkeur thuis, in bed óf op de bank. Ruim vier op de tien boekenlezers trekt zich minstens één keer per week op deze plekken terug met een boek. Een kwart daarvan leest zelfs vrijwel elke dag in bed, 17% op de bank.

Praktische informatie Huishoudbeurs 2018

Van 17 t/m 25 februari 2018 vindt de Huishoudbeurs plaats in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 22 en vrijdag 23 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Festival Fantastique (hal 2), The Hangout (Elicium) en Pasar Colours Festival (hal 7) zijn dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Meer informatie: www.huishoudbeurs.nl.

Bron:
www.leesmonitor.nu
www.nos.nl
www.ad.nl