Huishoudbeurs 2016 heeft record aan activiteiten

maandag, 8 februari 2016

Dagvullend programma met ruim 30 workshops en vijf grote ‘side events’

Wie van zaterdag 20 t/m zondag 28 februari naar de Huishoudbeurs in RAI Amsterdam gaat, hoeft zich niet te vervelen. De 71e editie van Nederlands grootste consumentenbeurs kent een record aan activiteiten. Maar liefst 30 workshops, presentaties en shows zorgen samen met de meer dan 350 aanwezige bedrijven voor een volle dag aan kijk-, doe- en winkelplezier. Ook kunnen bezoekers gratis, vijf grote ‘side events’ bezoeken op de beursvloer.

Van babyhapje tot kluif
Dit jaar heeft de Huishoudbeurs vijf grote ‘side events’, waaronder de Negenmaandenbeurs, The Model Convention en voor het tweede jaar het Azië Pasar Malam Festival. Nieuw dit jaar zijn Liever thuis! en het Best Friend Event. Bij Liever thuis! draait het om de slimste, handigste en makkelijkste producten en diensten die het woongemak en leefcomfort verhogen. Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het Best Friend Event, waar de nieuwste gadgets, de beste voersoorten, tips en leuke accessoires te vinden zijn voor ieder huisdier.

Van klankschaalmeditatie tot catwalkworkshops
Ruim 350 bedrijven hebben dit jaar interessante producten en aanbiedingen voor de bezoeker in petto. Naast de vele grote merken en side events, kunnen bezoekers ook dit jaar genieten van ruim 30 extra creatieve en leerzame workshops. Dit varieert van zelf sieraden maken, tot een lachworkshop of hoelahoepen. Maar er zijn ook meer serieuze zaken zoals klankschaalmeditatie of braingym. Daarnaast leert Mari van de Ven bezoekers de perfecte smokey eyes te maken en Mariana Verkerk geeft catwalkworkshops op het hoofdpodium.

"De Huishoudbeurs heeft in jaren niet zo’n groot workshopaanbod gehad. Ik ben blij met de diversiteit aan activiteiten. Naast dat wij veel te bieden hebben voor de bezoeker, zitten de deelnemende bedrijven zelf ook niet stil. Een modemerk is bijvoorbeeld op zoek naar de mooiste billen van de Huishoudbeurs en in de Foodhal kan je meedoen aan de contest wie het hoogst een pannenkoek kan flippen. Voor ieder wat wils dus!", aldus Nicole Mengerink, beursmanager Huishoudbeurs.

Online wordt offline
Bij ‘Bring your blog/vlog to life’ krijgen bezoekers de kans om bekende bloggers, vloggers en Instagrammers in het echt te ontmoeten. Deze bekende influencers hebben allemaal op hun eigen manier hun offline ontmoeting ingevuld. Zo is vlogger Nanne Meijer aanwezig om een uitzending voor Brandstof te filmen en geeft blogger Lienke van Dear Good Morning een Meet & Greet. Uiteraard is er ruimte voor het beantwoorden van vragen en een selfie.

Praktische informatie Huishoudbeurs 2016
Van 20 t/m 28 februari 2016 vindt de Huishoudbeurs plaats in RAI Amsterdam. Hoofdsponsors van de beurs zijn Miss Etam en Leaseplan. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 25 en vrijdag 26 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Festival Fantastique (hal 2) en Happy & Healthy (Elicium) zijn dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Meer informatie: www.huishoudbeurs.nl.