Life & Living

Laat je gezicht stralen!

dinsdag, 15 november 2022

Je gezicht staat dag en nacht bloot aan de buitenlucht. Zonnige zomerdagen, kille winterwind, vochtige herfstlucht. Dat heeft zijn weerslag op je huid. Je huid goed verzorgen is belangrijk om te voorkomen dat je huid flets wordt of je huidproblemen zoals een droge huid ontwikkelt. Bovendien veroudert een goed verzorgde huid minder snel en heb je minder snel last van een verslappende huid, rimpels en kraaienpootjes. Goede gezichtsbehandelingen laten je huid stralen!

 

Wat doet een gezichtsbehandeling?

Je huid is meer dan vel alleen. Het bestaat uit meerdere lagen. De bovenste huidlaag noemen we de opperhuid en bestaat ook weer uit meerdere (5) lagen. De bovenste drie zijn dode huidlagen, de onderste twee bestaan uit levende huidcellen. Een gezichtsbehandeling voedt de levende huidlagen door de cellen te voorzien van extra voedingsstoffen. De bovenste drie lagen worden gehydrateerd en opgevuld. Samen zorgt het er voor dat je huid goed gevoed wordt en gezonder is, waardoor je gaat stralen.

Een gezichtsbehandeling kun je laten uitvoeren bij een schoonheidsspecialist of zelf thuis doen. Het is een verwenmoment voor je huid. Alle aandacht gaat uit naar je gezicht en tegelijk wordt je lichaam even gedwongen tot rust te komen terwijl de gezichtsbehandeling zijn werk doet. Ontspannen voor lichaam en geest. We maken onderscheid tussen een behandeling voor de verbetering van je huid en een behandeling die gericht is op ontspanning. Bij beide soorten behandeling wordt de huid (diep) gereinigd en gekalmeerd.

 

Voordelen van een gezichtsbehandeling

  • Een goede huidverzorging gaat het verouderingsproces tegen
  • Een schone huid neemt verzorgende en voedende producten beter op
  • Het is ontspannen
  • Je huid gaat stralen, wat weer een boost aan je zelfvertrouwen geeft
  • Je hebt minder last van onzuiverheden en huidproblemen

 

Een facial bij de schoonheidsspecialist

Een gezichtsbehandeling laten uitvoeren bij een schoonheidsspecialist is een absoluut verwen-uitje. Je wordt in de watten gelegd, je hoeft zelf niets te doen en zit ook niet met de rommel als de behandeling voorbij is. Een facial bij een schoonheidsspecialist begint met het reinigen van de huid. Daarbij worden je hals en decolleté vaak ook meegenomen. Daarna wordt een doorbloedingsmasker aangebracht. Dit stimuleert de doorbloeding in de huid, waardoor afvalstoffen sneller afgevoerd worden en meer zuurstof naar de huid gaat. Meestal krijg je daar een rode huid van, dat hoort er bij. Daarna volgt scrubben of een peeling. Daardoor wordt de huid een beetje dunner, zodat de werkzame stoffen van de behandeling beter intrekken.

De behandeling zelf bestaat vervolgens uit het verwijderen van onzuiverheden in de huid (zoals mee-eters), een massage en het aanbrengen van crème. Ook kun je kiezen voor een gezichtsmasker dat je huid extra voedt of ontspant. En zit je dan toch in de stoel, dan kan de schoonheidsspecialiste net zo goed even je wenkbrauwen in model brengen, je bovenlip harsen of make-up aanbrengen.

Een basisbehandeling duurt ongeveer drie kwartier. Deze bestaat over het algemeen uit een voorbehandeling (reiniging) en scrub / peeling, gevolgd door een (dag)crème. Als je kiest voor een uitgebreide behandeling zit je rond de negentig minuten in de stoel. Deze behandeling bestaat uit de basisbehandeling aangevuld met een massage en masker.

 

Een facial thuis

Een gezichtsbehandeling kun je ook prima thuis uitvoeren. Dat doe je (bijna) net zoals in een beautysalon. Je begint dus met het reinigen van je gezicht. Dat doe je met een stoombehandeling: vul een kom met heet water (en eventueel een paar druppels gezichtsolie), legt een handdoek over je hoofd en houd je hoofd een paar centimeter boven het water. Je poriën hebben ongeveer tien minuten nodig om te openen. Zet tijdens die minuten even helemaal je verstand op nul en geniet van de warmte.

Daarna is het tijd om vuil, talg en make-up van je gezicht te verwijderen met een (mild) huidreinigingsproduct. En dan: scrubben maar! Dat doe je met speciale gezichtsscrub met kleine deeltjes die je huid exfoliëren. Het masker kies je op basis van je type huid en welke zones je (extra) wilt behandelen. Zo zijn er maskers voor het gezicht, maar ook speciale maskers voor de ogen en neus. Een masker moet tien tot vijftien minuten intrekken. Heb je het masker verwijderd en je gezicht afgenomen met een in warm water gedrenkte doek? Dan is het tijd voor de laatste stap: hydrateren. Dat doe je met een hydraterende crème die bij jouw huidtype past.

Het grote voordeel van een gezichtsbehandeling bij een schoonheidsspecialiste is de expertise. Een specialist kijkt samen met jou naar jouw huidtype en eventuele huidproblemen (zoals een vette huid of acne) zodat de behandeling perfect aansluit op jouw huid en wensen. Minpuntje is wellicht de prijs. Thuis een facial nemen is goedkoper.

 

Welk masker past bij welk huidtype?

  • Heb je een vette of gecombineerde huid? Kies dan voor een natuurlijk kleimasker. De klei helpt tegen onzuiverheden en overtollige talg.
  • Heb je een droge of gevoelige huid? Kies dan voor een hydraterend masker. Natuurlijke oliën en vitamine E geven je huid een echte vocht-boost.
  • Heb je acne? Gebruik dan een zuiverend masker. Dit masker helpt poriën te ontstoppen.
  • Heb je een oudere huid? Dan kies je voor een liftend of verstevigend masker. Dit helpt de fijne lijntjes in je gezicht te verminderen en laat je gezicht voller lijken.
  • Heb je een vette huid? Dan zijn maskers met houtskool heel geschikt. Dit absorbeert vuil en vet.
  • Heb je een normale huid? Dan passen veel verschillende maskers bij jou. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een reinigend masker, of een masker dat hydrateert.