Eventnieuws

RAINBAR, de enige bar waar het binnen regent

dinsdag, 11 februari 2020

De Rainbar is de enige bar ter wereld waar het binnen regent. Trek een regenjas van het haakje, want Heavy Shower = Happy Hour! Wanneer het regent, drink jij bier gemaakt van regenwater.

Zo ervaar én proef je de waarde van regenwater. Het regent namelijk vaker en harder in Nederland. De hoosbuien veroorzaken schade, vooral omdat de stad verhardt met gebouwen, asfalt en betegelde tuinen – er gaat geen druppel doorheen. De stad kan niet schuilen. En jij straks ook niet meer.

Om je dat te laten ervaren is de Rainbar ontworpen, een barretje waar het binnen regent. Gewapend met een regenjas bestel je een biertje. Natuurlijk gemaakt van opgevangen regenwater. Een goed voorbeeld hoe je regenwater kan benutten en een mooi startpunt voor een gesprek hierover. De Rainbar is mogelijk gemaakt door Rainproof, Watersensitive Rotterdam en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

Ook een biertje van opgevangen regenwater drinken? Kom dan langs bij de Rainbar op de Huishoudbeurs van 22 februari t/m 1 maart in de RAI Amsterdam.

Proost!