boulderen met je partner vriend
Life & Living

Originele dagjes weg met je vriend

donderdag, 30 mei 2024

Het is altijd een goed idee om samen met je partner een dagje weg te gaan en iets nieuws te ervaren. In plaats van de standaard bioscoopfilm of een etentje, zijn er genoeg originele activiteiten te bedenken die perfect zijn voor wat quality time samen. In dit artikel geven we je 14 leuke ideeën voor dagjes weg met je partner die gegarandeerd zorgen voor een onvergetelijke tijd.

1. Escape room
Een escape room is een spannende activiteit waarbij je moet samenwerken om puzzels op te lossen en te ontsnappen binnen de tijd. Er zijn tal van escape rooms te vinden door heel Nederland, dus er is altijd wel eentje bij jou in de buurt. Een overzicht van escape rooms in Nederland vind hier.

2. Ballonvlucht
Hoewel prijzig is deze activiteit absoluut de moeite waard. Geniet van een romantische ballonvaart en bewonder het prachtige uitzicht vanuit de lucht. Laat je verrassen door de rust en schoonheid van het landschap terwijl jullie samen zweven door de wolken. 

3. Indoor skydiven
Zin in wat adrenaline? Ga indoor skydiven en ervaar de sensatie van de vrije val. Samen beleef je deze spectaculaire ervaring in de windtunnel. Dit kan bijvoorbeeld bij Indoor Skydive Roosendaal of City Skydive in Utrecht.

4. Culinaire stadswandeling
Ontdek samen de culinaire kant van een stad door middel van een stadswandeling langs verschillende restaurants en eetgelegenheden. Proef lokale lekkernijen en geniet van een smakelijke dag samen. Zo’n wandeling kun je zelf samenstellen, maar je zou er ook een kunnen boeken via WijnSpijs. Of een cocktail wandeling in Amsterdam georganiseerd door WOGO.

5. Suppen
Stand-up paddling, oftewel suppen, is een actieve manier om samen het water op te gaan. Sup samen door grachten, meren of rivieren en geniet van de natuur om jullie heen. 

6. Kookworkshop
Houden jij en je vriend van koken? Dan is een kookworkshop de perfecte activiteit voor jullie. Samen proberen jullie nieuwe recepten uit en doen jullie kennis op over verschillende kooktechnieken. En natuurlijk genieten jullie van zelfgemaakte gerechten. Er zijn genoeg kookworkshops te vinden, van sushi tot cupcakes en van Italiaans tot Thais. Kies iets waar jullie allebei enthousiast van worden en maak er een culinair dagje van!

7. Boulderen
Boulderen is een uitdagende activiteit waarbij je zonder touwen klimt op een klimmuur. Werk samen om de juiste route te vinden en help elkaar om de top te bereiken. 

8. Wijnproeverij
Een wijnproeverij is de activiteit voor wijnliefhebbers. Samen met je vriend leer je over verschillende wijnen en hun smaken en geuren. Veel wijngaarden en wijnhuizen bieden wijnproeverijen aan, waarbij je vaak ook een rondleiding krijgt door de wijngaard en wijnkelder. Een leerzame activiteit om samen van te genieten! Ook kun je een wijnproeverij thuis doen. Kies bijvoorbeeld allebei een wijn uit, maak er een bijpassend gerecht bij en verras elkaar met smaakexplosies. 

9. Brouwerij
Voor de bierliefhebbers is een rondleiding in een brouwerij een fantastisch uitje. Tijdens de rondleiding krijgen jullie een kijkje achter de schermen van het brouwproces en proeven jullie verschillende biersoorten. Veel brouwerijen bieden ook speciale proeverijen aan waarbij je meer leert over de smaken en ingrediënten van het bier. Een stoer en smakelijk dagje weg!

10. Foodfestival
Foodfestivals zijn populair en bieden de mogelijkheid om samen nieuwe gerechten te proeven en te genieten van live muziek en entertainment. Bezoek samen een van de vele foodfestivals en ontdek culinaire hoogstandjes.

11. Bootje varen
Als het lekker weer is, is het heerlijk om samen op het water te zijn. Huur een bootje en vaar samen over grachten of een meer. Neem een picknickmand mee voor extra romantiek, wat ons brengt bij de volgende activiteit.

12. Picknick
Een romantische dagje weg is een picknick in het park. Maak samen lekkere hapjes en drankjes klaar, pak een kleedje in en zoek een mooi plekje. Geniet van het zonnetje, luister naar de vogels en praat urenlang over van alles en nog wat. Een simpele maar liefdevolle manier om samen te genieten van elkaar en de omgeving.

13. Roadtrip
Een roadtrip is een avontuurlijke manier om samen nieuwe plekken te ontdekken en quality time door te brengen. Kies een bestemming die jullie altijd al hebben willen bezoeken en maak er een onvergetelijke reis van. Onderweg kunnen jullie stoppen bij bezienswaardigheden, pittoreske dorpjes en gezellige eettentjes. Een spontane manier om samen te genieten!

14. Outdoor
Voor de actievelingen onder ons zijn er genoeg outdoor activiteiten te bedenken voor een dagje weg met je vriend. Ga bijvoorbeeld samen klimmen in een klimbos of mountainbiken. Een actieve en avontuurlijke dag waarbij jullie samen grenzen verleggen en plezier hebben in de buitenlucht.


Met deze originele suggesties heb je genoeg inspiratie om samen erop uit te trekken. Of je nu houdt van actief bezig zijn, lekker ontspannen of juist culturele uitstapjes, er is altijd iets te doen. Veel plezier!

 

Lees ook