Trein rails
Life & Living

Ontdek de mooiste treinroutes in Nederland en Europa

donderdag, 23 mei 2024
All aboard! Treinreizen zijn een geweldige manier om de prachtige landschappen en pittoreske dorpjes te verkennen. In Nederland zijn veel mooie treinroutes te vinden, maar ook vanuit Nederland kun je met de trein naar fantastische bestemmingen in Europa reizen. Negen geweldige treinroutes die je zeker niet mag missen!
 
Nederland
1. De Panorama Rail Route (Amsterdam - Utrecht - Arnhem - Nijmegen - 's-Hertogenbosch - Eindhoven - Dordrecht - Rotterdam - Den Haag - Leiden - Amsterdam)
Deze route, ook wel bekend als 'Rondje Nederland', brengt je langs de mooiste steden en landschappen van Nederland. Van de grachten van Amsterdam tot de moderne architectuur van Rotterdam en de historische binnenstad van Utrecht, er is veel te zien en te beleven langs deze route.
 
2. De Waddeneilanden Route (Leeuwarden - Harlingen - Terschelling - Vlieland - Texel - Den Helder - Enkhuizen - Hoorn - Alkmaar - Den Helder)
Deze route is ideaal voor liefhebbers van de natuur en het strand. Je reist langs de prachtige Waddeneilanden en geniet van de rust en schoonheid van de kust. Verken de vuurtorens, duinen en pittoreske dorpjes die je langs deze route vindt.
 
3. De Hanzelijn Route (Amsterdam - Lelystad - Zwolle)
De Hanzelijn is een relatief nieuwe treinverbinding die de steden Amsterdam en Zwolle met elkaar verbindt. De route loopt door het groene hart van Nederland en biedt prachtige uitzichten op het Nederlandse platteland.
 
Europa vanuit Nederland:
1. Van Amsterdam naar Antwerpen en vervolgens naar Champagne-Ardenne
Start je reis in Amsterdam en reis naar het charmante Antwerpen in België. Verken de historische stad, bezoek de indrukwekkende Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en geniet van heerlijke Belgische chocolade. Neem vervolgens de trein naar Champagne-Ardenne in Frankrijk, waar je kunt genieten van het prachtige landschap, de wijngaarden en natuurlijk de heerlijke champagne.
 
2. Van Amsterdam naar Parijs, Lyon en Marseille
Begin je avontuur in Amsterdam en reis naar het romantische Parijs. Bezoek iconische bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, de Sacré-Cœur en het Louvre. Stap vervolgens op de trein naar Lyon, de culinaire hoofdstad van Frankrijk. Proef heerlijke Franse gerechten en geniet van de prachtige architectuur van de stad. Sluit je reis af in het zonnige Marseille, waar je kunt ontspannen aan het strand en de levendige haven kunt verkennen.
 
3. Van Amsterdam naar Berlijn, Praag, Boedapest, Wenen, Frankfurt en terug naar Nederland
Een ware Europese treinreis die je meeneemt langs enkele van de mooiste steden van het continent. Begin je reis in Amsterdam en reis naar het bruisende Berlijn. Verken de rijke geschiedenis van de stad en geniet van het levendige nachtleven. Vervolg je reis naar het betoverende Praag, waar je kunt dwalen door de smalle straatjes en de prachtige Praagse Burcht kunt bezoeken. Ga dan verder naar Boedapest, de bruisende hoofdstad van Hongarije, waar je kunt ontspannen in de thermale baden en genieten van het prachtige uitzicht over de Donau. Vervolg je reis naar Wenen, waar je kunt genieten van de elegante architectuur en heerlijke Weense koffie. Maak tot slot een tussenstop in Frankfurt voordat je terugkeert naar Nederland.
 
Europa vanuit Europa:
1. De Bernina Express (Zwitserland)
Stap in de wereldberoemde rode trein vanuit Chur of St. Moritz en maak een adembenemende reis over de Bernina-pas naar het Italiaanse Tirano. Geniet van spectaculaire uitzichten op de besneeuwde Alpen, indrukwekkende viaducten en prachtige bergdorpjes tijdens deze onvergetelijke treinreis.
 
2. De Cinque Terre (Italië)
Ontdek de vijf pittoreske dorpjes van de Cinque Terre aan de Italiaanse Rivièra met de trein vanuit La Spezia. Deze schilderachtige route voert je langs de azuurblauwe Middellandse Zee, steile kliffen en kleurrijke huizen die tegen de rotsen zijn gebouwd. Vergeet niet uit te stappen en te genieten van de lokale Italiaanse keuken en wijnen.
 
3. De Balkan Express
Reis per trein naar Belgrado in Servië en ontdek de prachtige Balkanlanden. Maak een tussenstop in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, en ervaar de mix van culturen en tradities. Stap vervolgens op de trein naar Dubrovnik in Kroatië en geniet van de zon, zee en prachtige oude stad.
 


Wat wordt jouw volgende treinavontuur? Laat je betoveren door de prachtige landschappen en historische steden die je kunt ontdekken tijdens een treinreis door Nederland en Europa. Stap aan boord en laat je verrassen door al het moois dat de treinroutes te bieden hebben. Van adembenemende bergpassen tot pittoreske dorpjes, er valt zoveel te ontdekken vanuit het raam van een trein. Dus pak je koffers en laat de rails je gids zijn op een onvergetelijke reis vol avontuur en ontdekkingen!