Life & Living

Vakantie in eigen land!

donderdag, 12 mei 2022

Na onze tips voor de eerste zes provincies is nu de rest van Nederland aan de beurt. Per provincie zijn drie mooie, unieke verblijven geselecteerd: voor iedereen is een leuke vakantieplek te vinden. Lees hier onze tips voor de andere zes provincies!

Unieke verblijven in Zuid- Holland

Dortsche Biesbosch: Ecolodge, natuurhuisje op het water
Het natuurgebied waar deze ecolodge in het water ligt, staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan vogels. Voor vogelspotters, maar ook voor mensen die echte rust willen ervaren, is dit verblijf geweldig. Door de grote ramen beleef je de natuur op zijn mooist, van zonsopgang tot zonsondergang. 
Bekijk het verblijf hier

Noordwijk: Duinlodge, overnachten op het strand
Deze luxe vrijstaande chalet staat midden in de duinen van Noordwijk en is geschikt voor het hele gezin. In de bruisende stad zijn de winkels 7 dagen per week geopend.
Bekijk het verblijf hier

Scheveningen: Pier suites, romantische verblijf
Deze suites staan op de pier, waardoor je de zee niet alleen goed ziet, maar ook hoort! Je hebt uitzicht op het strand en het bekende reuzenrad. De stad is op loopafstand. Extra lekker: de rijk gevulde minibar in de suite zit standaard bij de prijs inbegrepen.
Bekijk het verblijf hier

Unieke verblijven in Zeeland

Schoneveld: Cube elite, een reuze blok
De Cube Elite is een vrijstaande chalet die geliefd is door de architectuur. Het grote vierkante blok heeft grote, hoge ramen, wat veel natuurlijk licht geeft. Echt genieten doe je in het zonnetje op het dakterras van de Cube Elite.
Bekijk het verblijf hier

Harbour village: Watervilla Gloed, nieuw!
Deze prachtige villa aan het water is super luxe ingericht. De grote ramen zorgen ervoor dat je op elke verdieping prachtig uitzicht hebt. De watervilla is geschikt voor invaliden. De deuren zijn extra breed en elke verdieping is te bereiken via een eigen lift.
Bekijk het verblijf hier

Zoutelanden: Duinhotel, duurzaam slapen
Deze stijlvolle en luxe lodges bevinden zich op de hoogste duin van Zoutelanden. Dit duurzame hotel biedt verschillende formaten lodges aan. Elke lodge beschikt over een eigen terras: ultiem ontspannen na een lange en heerlijke dag aan zee.
Bekijk het verblijf hier

Unieke verblijven in Limburg

Maasduinen: Tiny house, midden in het bos
Tiny houses zijn populair, ook om in te verblijven tijdens de vakantie. Dit kleine, volwaardige en vrijstaande verblijf is geschikt voor twee personen en is van alle gemakken voorzien.
Bekijk het verblijf hier

Zuid-Limburg: Lodge, romantisch overnachten op het water
De ramen zijn zo groot dat je het gevoel hebt dat je buiten slaapt. In de vloer zit een jacuzzi met tv. Buiten beschik je over een hottub en terras. Je kunt voor de deur je elektrische auto opladen.
Bekijk het verblijf hier

Ven-Zelderheide: Kas, 450 m2 alleen voor jou
In deze fantastische kas van maar liefst 450 m2 kun je met maximaal 6 personen overnachten. Er is een hottub, Rituals toiletartikelen en je bed is al opgemaakt bij aankomst. In de kas staan tenten waarin je uiteindelijk gaat slapen. Buitengewoon genieten is hier een feit!
Bekijk het verblijf hier

Unieke verblijven in Drenthe

Ruinen: Boomhut XXL, maar dan ook echt XXL
In dit verblijf heb je een heel bijzonder uitzicht: bomen. Deze boomhut is zowel van buiten als van binnen helemaal gemaakt van hout. Het dakterras, met ligging op het zuiden, maakt het verblijf nog aangenamer. Let op, dit verblijf is geen succes als je hoogtevrees hebt!
Bekijk dit verblijf hier

Dwingeloo: Yurt , slapen in een cirkel
Een yurt is een grote, ronde tent. De dikke lagen wolvilt dienen als isolatie, net als de katoenen doeken en regendoeken. Overnachten in een yurt is een ervaring op zich. De keuken en sanitair zijn in het huisje ernaast te vinden.
Bekijk het verblijf hier

Witteveen: Indiase Radja tent, exotisch kamperen
Kamperen met een Indiaas tintje kan in de Radja tent in Witteveen. Om je verblijf nog exotischer te maken kun je ook gebruik maken van riksja- fietsen. De loslopende kippen en de kruiden die je zelf mag plukken, verhogen de ontspannen sfeer. Boek dit verblijf in de zomer en je hebt het gevoel dat je in het buitenland op vakantie bent.
Bekijk het verblijf hier

Unieke verblijven in Utrecht

Utrechtse Heuvelrug: Glampingtent, from camping to glamping
Voor wie nog niet bekend is met de term ‘glamping’, dit is de combinatie van hoog comfort en het buitenleven. Deze glampingtent is zeer luxe, van binnen en van buiten.
Bekijk het verblijf hier

Vinkeveen: Tiny house, klein huis, grote jacuzzi
Midden in de Vinkeveense Plassen vind je aan het water dit tiny house met jacuzzi. Deze unieke overnachting biedt veel (gratis) extra’s: gebruik van fietsen, sups, een buitenhaard en een fles wijn staat gereed bij aankomst. Te huren zijn de sauna en een boot.
Bekijk het verblijf hier

Marnemoede: Vlot, kamperen op het water
In de Hollandse IJsel, vlakbij het historische IJsselstein, kun je kamperen op een vlot. Met een kano bereik je je verblijf. Hierin vervoer je al je spullen: slaapzak, kampeermatras, toiletemmer en pannen. Echt even helemaal weg en een bijzondere ervaring rijker.
Bekijk het verblijf hier

Unieke verblijven in Friesland

Hoornsterzwaag: Kerk, voor een heilige nacht
Deze kerk in Hoornsterzwaag bestaat al 600 jaar en is een prachtige plek om te overnachten. Meubelmerk MADE.com heeft gezorgd voor een prachtige inrichting. Een eeuwenoud gebouw, een tof interieur en op het Friese platteland maken deze locatie een unieke plek.
Bekijk het verblijf hier

Stavoren: Wijnvat, van 23.000 liter
In dit unieke verblijf zijn, onder andere, 8 wijnvaten van 23.000 liter omgebouwd tot sfeervolle en zeer luxe hotelkamers. De zitkamer is ruim en voorzien van TV. De badkamer heeft een groot hoek-ligbad, een douche, natuurstenen wastafels en een toilet.
Bekijk het verblijf hier

Harlingen: Havenkraan, ronddraaiend overnachten
Overnachten in deze havenkraan zal je niet snel vergeten. Je hebt zelfs toegang tot de besturingscabine: draaien aan de knoppen en kies helemaal zelf je mooiste uitzicht.
Bekijk het verblijf hier