Lifehacks citroen in magnetron
Home & Garden

Tien lifehacks voor een schoon huis

vrijdag, 14 juni 2024

Het leven is soms hectisch en het laatste dat je wilt is een rommelig huis dat bijdraagt aan de chaos. Gelukkig zijn er talloze slimme lifehacks die je huis schoon en georganiseerd houden zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent. We hebben tien praktische en effectieve tips geselecteerd om jouw leefruimte fris en opgeruimd te houden.


1. Gebruik citroen voor een frisse en schone magnetron

Neem een schaaltje met water en voeg er een paar schijfjes citroen aan toe. Zet dit enkele minuten in de magnetron op hoog vermogen. De stoom zal hardnekkig vuil losweken terwijl de citroen een heerlijke geur achterlaat. Veeg daarna de binnenkant van de magnetron schoon met een doek.

2. Hou de douche schoon met azijn

Vul een spuitfles met een mengsel van gelijke delen witte azijn en water. Na elke douche kun je dit mengsel op de glazen wanden en tegels spuiten om schimmel en zeepresten te voorkomen. Laat het even intrekken en spoel het daarna af met water.

3. Maak je eigen allesreiniger

Meng vier eetlepels baking soda met een liter warm water voor een milieuvriendelijke allesreiniger. Dit is een uitstekend middel om aanrechten, vloeren en andere oppervlakken schoon te maken zonder agressieve chemicaliën.

4. Aluminiumfolie voor pannen en grills

Als je worstelt met aangekoekte resten op je grill of in je oven, gebruik dan een prop aluminiumfolie om de aangekoekte resten los te schrobben. Het is een goedkope en effectieve manier om hardnekkig vuil te bestrijden.

5. Zet een doosje baking soda in de koelkast

Om vieze geurtjes in de koelkast te voorkomen, plaats je een open doosje baking soda op een van de planken. Baking soda absorbeert onaangename geuren en houdt je koelkast fris.

6. Geur absorberende koffie

Koffie absorbeert ook heel makkelijk nare geuren. Dit werkt vooral goed in de koelkast of in kamers die weinig worden geventileerd.

7. Instant vlekverwijderaar met maïszetmeel

Voor vlekken op stoffen meubilair of tapijten, kun je een pasta maken van maïszetmeel en water. Breng dit aan op de vlek, laat het opdrogen en stofzuig het daarna op. De maïszetmeel absorbeert het vuil, waardoor vlekken makkelijker te verwijderen zijn.

8. Haal deuken uit kleden en tapijten met ijsklontjes

Verwijder deukjes van zware meubels van je tapijt met een simpele truc: leg een paar ijsblokjes in de deukjes van het tapijt. Zodra de ijsblokjes zijn gesmolten, borstel je gewoon over de plek met je stofzuiger, en de vezels komen weer overeind.

9. Essentiële olie voor een fris toilet

Een frisse badkamer begint bij een fris toilet. Druppel wat essentiële olie op de binnenkant van de toiletrol. Elke keer dat iemand toiletpapier gebruikt, komt er een heerlijke geur vrij.

10. Rijst in de bloemenvaas

Vaak zijn smalle vazen moeilijk schoon te maken. Vul zo’n vaas met een beetje rijst, water en een drupje afwasmiddel. Goed schudden en daarna uitspoelen. De rijst verwijdert vuil op plekken waar je met een borstel niet bij komt.


Met deze tien handige lifehacks is het onderhouden van een schoon en georganiseerd huis een fluitje van een cent. Probeer ze vandaag nog uit en geniet van meer tijd voor jezelf in een blinkend huis!

Lees ook