De Huishoudbeurs: niet voor huisvrouwen, maar voor iedereen die een huishouden runt

dinsdag, 13 februari 2024

De Huishoudbeurs is diverser, jonger en vernieuwender dan ooit

Van 17 t/m 24 februari vindt in RAI Amsterdam Huishoudbeurs 2024 plaats. En hoewel dit grootste consumentenevenement van Nederland voor de 77ste keer georganiseerd wordt, is De Huishoudbeurs dit jaar opnieuw diverser, jonger en vernieuwender dan ooit!

Divers
De tijd dat De Huishoudbeurs het domein was van huisvrouwen ligt al decennia achter ons. Het iconische evenement is niet voor huisvrouwen, maar voor iedereen die een huishouden runt. Maar liefst 74% van de bezoekers heeft een baan, is zelfstandig ondernemer of studeert. Bovendien hebben ze vaker dan de gemiddelde Nederlandse vrouw een modaal of bovenmodaal inkomen. Ook carrièretijgers en power vrouwen, met een middelbare of hogere (beroeps)opleiding, kunnen De Huishoudbeurs niet weerstaan. Het zijn de beslissers in het huishouden met een goed gevulde portemonnee. En geld moet rollen, zeker tijdens een bezoek aan De Huishoudbeurs. De tijden dat bedrijven alleen maar producten uitdelen is namelijk al lang voorbij: van alle bezoekers doet 95% een aankoop en de gemiddelde besteding bij exposanten is ruim € 100 per bezoeker.Jong
De Huishoudbeurs is relevant én toekomst-proof. Waarom? Omdat maar liefst 46% van de bezoekers gemiddeld 24 jaar is. Het evenement boeit een nieuw, jong publiek met een festival-mix van beleving, entertainment en shoppen. Voor merken is De Huishoudbeurs dan ook een uniek podium om een grote en diverse groep (jonge) vrouwen te bereiken. Tijdens het evenement, maar ook het hele jaar door op het online platform Meer Huishoudbeurs.

Vernieuwend
Op De Huishoudbeurs wordt alles gevierd dat met het leven te maken heeft, in een programmering die focust op vier segmenten: Body & mind, Food & drinks, Live & living, Home & garden. Klaar om nieuwe producten, ideeën en services te ontdekken?  Ruim 300 moderne merken laten zich van hun beste kant zien. En net als op een festival kun je je dus de hele dag vermaken. Laat je verrassen door de talks in het theater, volg een creatieve workshop en geniet van een lekker drankje in Cheers. Zin in een dansje? Op het hoofdpodium zingen populaire topartiesten elke dag de sterren van de hemel, waaronder award winning Marco Schuitmaker!

Dynamisch en actief
merk Directeur Huishoudbeurs Danielle Meester is trots op het evenement dat zij en haar team neerzetten. Een 2024-editie die, net als alle voorgaande 76 edities van De Huishoudbeurs, wéér anders is. Zij vertelt: ‘De Huishoudbeurs is een dynamisch en actief merk. We kijken continu om ons heen en bewegen mee met trends en kansen in de maatschappij. Huishoudbeurs 2024 wordt een moderne mix van beleving, activiteiten en mooie merken, passend bij de vele verschillende doelgroepen die wij bedienen. Ik kan niet wachten tot op de 17de die deuren open gaan! Met trots openen we op zaterdag de beurs met Miljuschka Witzenhausen en op maandag met Jan Versteegh.’