Body & Mind Column

Stylen met persoonlijke items

maandag, 15 februari 2016

Een goed interieur is veelzijdig en bestaat uit verschillenden unieke onderdelen en persoonlijke items. Het mixen van vintage items met frisse accessoires van nu maken het al snel spannend in huis. Wat ik erg prettig vind aan de heersende trend om veel items onder stolpen of in vitrines te plaatsen, is dat we heel bewust onderzoeken wat speciaal is of kan zijn. Wanneer een enkel bordje in de kast totaal geen aandacht meer krijgt, kan het solistisch onder glas juist weer prachtig zijn.

Een ander voordeel van deze museale manier van stylen is dat een aantal kleine items veel beter tot zijn recht komen onder een stolp dan wanneer ze los in de kast of op een tafel worden gezet. Door meerder stolpen te gebruiken en onder elke stolp een item te plaatsen, creëer je veel meer volume waardoor het meer opvalt in je interieur.

Dat accessoires de juiste maat hebben, is trouwens een belangrijk aspect als je wilt dat ze onderling hun plaats veroveren in je huis. Wanneer je nieuwe items gaat kopen, is het belangrijk om te variëren in grootte en vorm zodat je ervoor zorgt dat ze een soortfamilie vormen ( denk aan een schaakspel of servies, ook soortfamilies) Ze moeten dus genoeg overeenkomsten hebben maar per stuk toch iets unieks uitstralen. De leukste sport is nog wel om te zien of er van oude items die je in huis hebt meer exemplaren te vinden zijn op tweedehands sites zodat je opeens een veel mooiere en sterkere samenstelling kan maken dan wanneer het dat ene vaasje of kommetje zou zijn geweest.

Ga bijvoorbeeld eens op een site als Marktplaats® zoeken onder de naam Petrus Regout. Dit servieshuis maakte eind 19e eeuw in hoge oplages diverse soorten serviezen, kaststellen, vazen en bloempotten zodat iedereen een soort Delfts blauw in huis kon halen. De prints of kleuren die toen gebruikt zijn, zijn nu misschien niet meer zo leuk maar de vormen zijn fantastisch. Door deze items in diverse pastel of ton sur ton kleuren te spuiten heb je opeens super hippe unieke items in je interieur staan. Helemaal afgestemd op jouw persoonlijke kleuren maar wel bijzonder gedetailleerd. Gebruik het wel echt als decoratie want afwasbestendig zullen deze items niet zijn. Succes met zoeken en hopelijk gaat de pakketservice goed om met de verzending!